
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- sol
- poper
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
Postopek
Skrbno očiščen srnji hrbet povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Meso damo v primeren pekač na vroče olje in v ne preveč vroči pečici (100 °C) spečemo do rožnate barve.
Medtem pripravimo vinaigretsko omako. Med stepamo s kisom, soljo in poprom. Med mešanjem dodajamo v tankem curku oljčno olje.
S še toplega mesa odstranimo vrvico in hrbet narežemo na tanke rezine. Srnino serviramo z jurčki in pripravljeno omako, okrasimo s praženimi pinjolami in brusnicami ter ponudimo.
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.