© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom

Mesna solata.

Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom

Mesna solata.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rehsalat mit Steinpilzen, Zirbelnüssen und Fichtenhonig-Vinaigrette

Sestavine

  • 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
  • 6 brinovih jagod (zdrobljene)
  • olje za peko
  • 120 g vloženih jurčkov
  • žlica praženih pinjol
  • 4 žlice brusničnega kompota

vinaigretska omaka

  • sol
  • poper
  • žlička smrekovega medu
  • 2 žlici malinovega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
sardele, ribe

Sardon, sardela ali inčun?

Bralka nas je povprašala: "Na vaši strani sem prebrala, da so modre ribe celo bolj zdrave od beleih, zato bi jih rada pripravila večkrat. Kako lahko pripravim sardone ali sardele in kako vem, da so ribe zares sveže?"

profimedia-0303064651.jpg

Poletno sadje: triki za prebavo in manj napihnjenosti

Poletje je čas sočnega sadja. Lubenice, breskve, marelice, češnje in jagode nas osvežijo ter poskrbijo za naravno sladkobo v vročih dneh. A pri nekaterih ljudeh lahko obilno uživanje sadja povzroči občutek napihnjenosti, tiščanja v trebuhu ali celo vetrove. Razlog se skriva v vsebnosti naravnih sladkorjev, vlaknin in vode, pa tudi v tem, kako sadje kombiniramo med seboj in s preostalo hrano.

Sestavine

  • 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
  • 6 brinovih jagod (zdrobljene)
  • olje za peko
  • 120 g vloženih jurčkov
  • žlica praženih pinjol
  • 4 žlice brusničnega kompota

vinaigretska omaka

  • sol
  • poper
  • žlička smrekovega medu
  • 2 žlici malinovega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja

Postopek

1

Skrbno očiščen srnji hrbet povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Meso damo v primeren pekač na vroče olje in v ne preveč vroči pečici (100 °C) spečemo do rožnate barve.

2

Medtem pripravimo vinaigretsko omako. Med stepamo s kisom, soljo in poprom. Med mešanjem dodajamo v tankem curku oljčno olje.

3

S še toplega mesa odstranimo vrvico in hrbet narežemo na tanke rezine. Srnino serviramo z jurčki in pripravljeno omako, okrasimo s praženimi pinjolami in brusnicami ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.