
Sestavine
- 175 g svetlega sladkorja muskovado
- 1,75 dl sončničnega olja
- 3 velika jajca
- 150 g naribanega korenja
- 100 g rozin
- naribana lupinica 1 velike pomaranče
- 175 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- ½ žličke sveže naribanega muškatnega
obliv
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 ½–2 žlici pomarančnega soka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 175 g svetlega sladkorja muskovado
- 1,75 dl sončničnega olja
- 3 velika jajca
- 150 g naribanega korenja
- 100 g rozin
- naribana lupinica 1 velike pomaranče
- 175 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- ½ žličke sveže naribanega muškatnega
obliv
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 ½–2 žlici pomarančnega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in obod pekača s stranico 18 cm namažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko.
Sladkor, olje in rahlo razžvrkljana jajca damo v skledo in jih nežno zmešamo s kuhalnico. Primešamo nariban korenček, rozine in naribano pomarančno lupinico. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in muškatni orešek presejemo v skledo. Zmešamo s korenčkovo zmesjo. Mešanica bo precej mehka in skoraj tekoča. Nalijemo jo v pekač in pečemo 40 do 45 minut oziroma toliko časa, da je pecivo na sredini čvrsto in prožno na dotik.
Pustimo, da se kolač 5 minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico, odluščimo papir in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Zdaj lahko kolač zamrznemo.)
Za obliv v skledici gladko zmešamo sladkor v prahu in pomarančni sok – obliv naj bo približno tako gost kot nestepena sladka smetana. Kolač preložimo na servirni krožnik in ga drzno pobrizgamo z oblivom sem in tja, tako da na površini naslikamo diagonalne črte in se obliv preliva prek robov.