© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slasten korenčkov kolač

Korenja v kolaču sploh ne boste prepoznali.

Slasten korenčkov kolač

Korenja v kolaču sploh ne boste prepoznali.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona_20230301_143111

Sestavine

  • 175 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1,75 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • 150 g naribanega korenja
  • 100 g rozin
  • naribana lupinica 1 velike pomaranče
  • 175 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke sveže naribanega muškatnega

obliv

  • 175 g sladkorja v prahu
  • 1 ½–2 žlici pomarančnega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1,75 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • 150 g naribanega korenja
  • 100 g rozin
  • naribana lupinica 1 velike pomaranče
  • 175 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke sveže naribanega muškatnega

obliv

  • 175 g sladkorja v prahu
  • 1 ½–2 žlici pomarančnega soka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in obod pekača s stranico 18 cm namažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko.

2

Sladkor, olje in rahlo razžvrkljana jajca damo v skledo in jih nežno zmešamo s kuhalnico. Primešamo nariban korenček, rozine in naribano pomarančno lupinico. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in muškatni orešek presejemo v skledo. Zmešamo s korenčkovo zmesjo. Mešanica bo precej mehka in skoraj tekoča. Nalijemo jo v pekač in pečemo 40 do 45 minut oziroma toliko časa, da je pecivo na sredini čvrsto in prožno na dotik.

3

Pustimo, da se kolač 5 minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico, odluščimo papir in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Zdaj lahko kolač zamrznemo.)

4

Za obliv v skledici gladko zmešamo sladkor v prahu in pomarančni sok – obliv naj bo približno tako gost kot nestepena sladka smetana. Kolač preložimo na servirni krožnik in ga drzno pobrizgamo z oblivom sem in tja, tako da na površini naslikamo diagonalne črte in se obliv preliva prek robov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.