© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami

Iz zdravilnih kopriv se lahko pripravi tudi okusna juha.

Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami

Iz zdravilnih kopriv se lahko pripravi tudi okusna juha.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami

Sestavine

  • 100 g koprivnih listov
  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 krompir
  • 1 žlica olja
  • 4 žlice sladke smetane, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g koprivnih listov
  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 krompir
  • 1 žlica olja
  • 4 žlice sladke smetane, ko postrežemo

Postopek

1

Koprivne liste operemo, blanširamo v vreli vodi, na cedilu splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Šalotko olupimo, drobno narežemo in steklasto zdušimo v kozici na razpuščenem maslu. Dodamo koprivne liste in jih na hitro prepražimo. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 5 minut. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in precedimo v kozico. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

2

Za krompirjeve kocke olupimo krompir, ga narežemo na kocke in skuhamo. Prepražimo ga v ponvi na kančku olja in rahlo posolimo.

3

Koprivno juho nalijemo v jušne krožnike ali skledice, okrasimo z rahlo stepeno sladko smetano, potresemo s krompirjevimi kockami in vročo ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.