
Kaj boste skuhali danes?
Hladna juha iz kumar, kopra in jogurta
Hladna juha iz kumar, kopra in jogurta

Sestavine
- 500 g grškega jogurta
- 2–3 kumare (približno 500 g)
- 1 strok česna
- majhen šopek mete
- majhen šopek kopra
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 1⁄2 žličke semen zelene in še ščep, ko postrežemo
- sol in beli poper
- 100 g sira feta
- 1–2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- tanke rezine rženega kruha, ko postrežemo

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 500 g grškega jogurta
- 2–3 kumare (približno 500 g)
- 1 strok česna
- majhen šopek mete
- majhen šopek kopra
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 1⁄2 žličke semen zelene in še ščep, ko postrežemo
- sol in beli poper
- 100 g sira feta
- 1–2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- tanke rezine rženega kruha, ko postrežemo
Postopek
Jogurt damo v multipraktik ali blender. 50 g kumare prihranimo za postrežbo, preostalo pa olupimo in ji odstranimo semena, ki jih prav tako prihranimo. Kumaro grobo narežemo in kose dodamo v multipraktik. Dodamo še na rezinice narezan česen, osmukane lističe mete, večino kopra, kis in semena zelene. Vse skupaj čim bolj gladko zmeljemo in preverimo gostoto – če je juha malo pregosta, dodamo prihranjena semena kumare in spet zmeljemo, da je juha redkejša. Po okusu začinimo s soljo in belim poprom, nato do postrežbe shranimo v hladilnik.
Preden juho postrežemo, prihranjeno kumaro narežemo na drobne kocke. Ohlajeno juho razdelimo v 4 skodele in vsako porcijo posujemo z malo narezane kumare ter fi no nadrobljene fete. Nazadnje posujemo s ščepom nasekljanega kopra in nekaj semeni zelene ter pokapamo z nekaj kapljicami oljčnega olja. Postrežemo z rženim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krhki jelenčki
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.