© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrenova juha z zelenjavnimi cmoki

Hrenova juha z zelenjavnimi cmoki

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrenova juha z zelenjavnimi cmoki

Sestavine

  • 250 g hrena
  • 5 dl goveje juhe
  • 250 g kisle smetane
  • 250 g sladke smetane
  • 2 žlici masla
  • narezan drobnjak in hren za posip

cmoki

  • sol
  • poper
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 peteršiljev koren
  • 2 žlici drobno nasekljanega (samo zelenega dela) pora
  • 1–2 žlici žemeljnih drobtin
  • 1 jajce
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g hrena
  • 5 dl goveje juhe
  • 250 g kisle smetane
  • 250 g sladke smetane
  • 2 žlici masla
  • narezan drobnjak in hren za posip

cmoki

  • sol
  • poper
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 peteršiljev koren
  • 2 žlici drobno nasekljanega (samo zelenega dela) pora
  • 1–2 žlici žemeljnih drobtin
  • 1 jajce

Postopek

1

Zelenjavo za cmoke operemo, olupimo, narežemo na drobne kocke, blanširamo v rahlo osoljeni vodi in splaknemo z mrzlo vodo. Vse sestavine za cmoke v skledi zmešamo ter začinimo s soljo in poprom. Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo 8 manjših cmokov. V rahlo osoljeni vodi jih kuhljamo približno 10 minut.

2

Hren olupimo in drobno nastrgamo. V kozico nalijemo govejo juho. Dodamo hren in obe vrsti smetane ter začinimo s soljo in poprom. Juho zmešamo z metlico za sneg in zavremo. S paličnim mešalnikom vmešamo 2 žlici masla in juho po okusu dodatno začinimo.

3

Cmoke s penovko poberemo iz vode, jih dobro odcedimo in razdelimo v jušne krožnike. Dolijemo hrenovo juho, potresemo z drobnjakom in hrenom ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.