© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kremna kolerabna juha

Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

Kremna kolerabna juha

Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremna kolerabna juha

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 1⁄2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 600 g rumene kolerabe
  • 1 srednje velik krompir
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol in poper

za okras

  • 4 ščepci mandljevih lističev
  • 4 vršički timijanovih vejic

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 1⁄2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 600 g rumene kolerabe
  • 1 srednje velik krompir
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol in poper

za okras

  • 4 ščepci mandljevih lističev
  • 4 vršički timijanovih vejic

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.

2

Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.

Priljubljeni recepti

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

1 h
Srednje zahtevno

Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom

Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.