Kaj boste skuhali danes?
Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho
Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho
Sestavine
- 2 šalotki
- 1⁄2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 600 g rumene kolerabe
- 1 srednje velik krompir
- 5 dl goveje jušne osnove
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol in poper
za okras
- 4 ščepci mandljevih lističev
- 4 vršički timijanovih vejic
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 2 šalotki
- 1⁄2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 600 g rumene kolerabe
- 1 srednje velik krompir
- 5 dl goveje jušne osnove
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol in poper
za okras
- 4 ščepci mandljevih lističev
- 4 vršički timijanovih vejic
Postopek
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zakrpana pita z jagodami in kosmuljami
Kolerabna juha z ingverjem
Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.