
Sestavine
- 220 g mehkega masla
- 100 g olupljenih lešnikov
- 220 rjavega sladkorja
- 220 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlica pecilnega praška
- 170 g naribanih bučk
- 1 naribano jabolko
- 250 g mešanega suhega sadja
- sol
- malo maščobe za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 220 g mehkega masla
- 100 g olupljenih lešnikov
- 220 rjavega sladkorja
- 220 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlica pecilnega praška
- 170 g naribanih bučk
- 1 naribano jabolko
- 250 g mešanega suhega sadja
- sol
- malo maščobe za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Globok okrogel pekač s premerom 20 cm namastimo in celega obložimo s papirjem za peko. Polovico lešnikov grobo sesekljamo in jih prihranimo. Drugo polovico damo skupaj z žlico sladkorja in moke v multipraktik in lešnike drobno zmeljemo.
Vse sestavine stresemo v mešalno posodo kuhinjskega strojčka in dodamo maslo, preostali sladkor in jajca, aromo, cimet, četrt žličke soli, preostalo moko in pecilni prašek. Z mešalnikom vse premešamo, da nastane gladka masa. Nato s kuhalnico primešamo še bučke, jabolko in suho sadje.
Testo stresemo v pripravljen pekač, ga poravnamo in posujemo s sesekljanimi lešniki. Pečemo 1 uro in 10 minut, po 45 minutah peke kolač pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečenega 20 minut ohlajamo, nato ga vzamemo iz pekača in do konca ohladimo.
Nasvet
Bučke lahko vsebujejo zelo veliko vode, kar lahko vpliva na končno gostoto testa. Če se nam naribane bučke zdijo zelo vodene, jih damo v čisto krpo in iz njih iztisnemo vodo, preden jih dodamo testu. Tudi čas peke je odvisen od vodenosti bučk. Po peki v testo zapičimo leseno palčko, in če ni čista, ko jo izvlečemo, kolač pečemo še 10 do 20 minut.