
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov

Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda
Postopek
Polovico klementine ožmemo, drugo polovico pa narežemo na majhne koščke. Limono narežemo na koščke. Meti odstranimo olesenele dele. Klementinin sok vlijemo v visok kozarec in primešamo sladkor. Nato dodamo klementino in limono ter koščke pretlačimo z žlico ali pestilom za koktajle.
Dodamo pest ledu, meto in po želji vodo cvetov pomarančevca. Nato počasi prilijemo gazirano vodo, da sega do vrha kozarca. Postrežemo.