
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov

Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda
Postopek
Polovico klementine ožmemo, drugo polovico pa narežemo na majhne koščke. Limono narežemo na koščke. Meti odstranimo olesenele dele. Klementinin sok vlijemo v visok kozarec in primešamo sladkor. Nato dodamo klementino in limono ter koščke pretlačimo z žlico ali pestilom za koktajle.
Dodamo pest ledu, meto in po želji vodo cvetov pomarančevca. Nato počasi prilijemo gazirano vodo, da sega do vrha kozarca. Postrežemo.