
Kaj boste skuhali danes?
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov
Brezalkoholni mohito s klementino
Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov

Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 klementina
- 1⁄2 žličke sladkorja demerara
- 1 krhelj limone
- led
- prgišče mete
- nekaj kapljic vode cvetov pomarančevca (po želji)
- gazirana voda
Postopek
Polovico klementine ožmemo, drugo polovico pa narežemo na majhne koščke. Limono narežemo na koščke. Meti odstranimo olesenele dele. Klementinin sok vlijemo v visok kozarec in primešamo sladkor. Nato dodamo klementino in limono ter koščke pretlačimo z žlico ali pestilom za koktajle.
Dodamo pest ledu, meto in po želji vodo cvetov pomarančevca. Nato počasi prilijemo gazirano vodo, da sega do vrha kozarca. Postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami
Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična