
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev

Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki
Postopek
Rumenjaka penasto zmešamo z medom. V primerno veliki ponvi segrejemo obe vrsti mleka s smetano. Segrevamo skoraj do vrelišča, nato pa odstranimo z ognja in mlečno zmes dodamo jajčni. Vmes neprestano mešamo. Zmes damo nazaj na ogenj in še nekaj minut kuhamo do vrelišča. Odstranimo z ognja in ohladimo. Nato vmešamo kokosovo moko.
Ohlajeno maso zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda in ravnamo po navodilih proizvajalca. Če aparata za izdelavo sladoleda nimamo, maso zlijemo v ustrezno posodo, jo pokrijemo s folijo in za najmanj 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Vsako uro kremo vzamemo iz zamrzovalnika in jo temeljito premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom).
Ananas narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, popečemo na maslu in karameliziramo. Na postrežne krožnike razporedimo koščke karameliziranega ananasa, dodamo po eno kepico kokosovega sladoleda in okrasimo s pasijonko.