Kaj boste skuhali danes?
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki
Postopek
Rumenjaka penasto zmešamo z medom. V primerno veliki ponvi segrejemo obe vrsti mleka s smetano. Segrevamo skoraj do vrelišča, nato pa odstranimo z ognja in mlečno zmes dodamo jajčni. Vmes neprestano mešamo. Zmes damo nazaj na ogenj in še nekaj minut kuhamo do vrelišča. Odstranimo z ognja in ohladimo. Nato vmešamo kokosovo moko.
Ohlajeno maso zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda in ravnamo po navodilih proizvajalca. Če aparata za izdelavo sladoleda nimamo, maso zlijemo v ustrezno posodo, jo pokrijemo s folijo in za najmanj 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Vsako uro kremo vzamemo iz zamrzovalnika in jo temeljito premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom).
Ananas narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, popečemo na maslu in karameliziramo. Na postrežne krožnike razporedimo koščke karameliziranega ananasa, dodamo po eno kepico kokosovega sladoleda in okrasimo s pasijonko.