Kaj boste skuhali danes?
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Sestavine
- 90 g temne čokolade (70 %)
- 1 žlica kakava v prahu
- ½ žličke instantne kave
- ½ žličke vaniljeve arome
- 50 g čvrstega jogurta
- 2 beljaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- kakav v prahu za posip
- sadje za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 90 g temne čokolade (70 %)
- 1 žlica kakava v prahu
- ½ žličke instantne kave
- ½ žličke vaniljeve arome
- 50 g čvrstega jogurta
- 2 beljaka
- 1 žlica sladkorja v prahu
- kakav v prahu za posip
- sadje za okras
Postopek
V večji kozici zavremo vodo in nanjo postavimo manjšo posodo, v kateri bomo nad paro stopili čokolado. Čokolado nasekljamo. Kakav v prahu, kavo in vaniljevo aromo zmešamo z 2 žlicama vode in prelijemo po čokoladi. Posodo s čokolado postavimo nad vrelo vodo, premešamo in obe posodi odstavimo z ognja. Počakamo, da se čokolada na pari stopi. Občasno premešamo.
Ko se čokolada stopi, je precej gosta, zato vmešamo 2 žlici vrele vode, ki čokolado nekoliko razredči, da postane gladka in voljna. Pustimo, da se malo ohladi.
Medtem rahlo stepemo beljake. Vmešamo sladkor in še naprej stepamo v čvrst sneg. Jogurt vmešamo v stopljeno čokolado in masi dodamo tretjino stepenih beljakov ter nežno premešamo. Na koncu med nežnim mešanjem dodamo še preostanek beljakovega snega. Pazljivo premešamo, da ostane krema rahla.
Čokoladno kremo z žlico razporedimo v kavne skodelice in za nekaj ur prestavimo v hladilnik. Preden kremo postrežemo, skodelice položimo na male kavne krožnike, posujemo s kakavom v prahu in po želji okrasimo s sadjem.
Nasvet
Okus čokoladne kreme je še bogatejši, če jo pripravimo s polnomastnim grškim jogurtom. Če želimo pripraviti nekoliko slajšo različico kreme, temno čokolado v receptu zamenjamo z mlečno. Posladek lahko v hladilniku hranimo dva dni.