
Kavna granita
Kavna granita

Kavna granita je odlična alternativa vročim kavnim napitkom v dneh, ko nas sonce najmočneje greje. Ljubiteljem čokolade pa v teh dneh priporočamo čokoladno ledeno kavo.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada
Postopek
V 5 dl sveže kuhane močne črne kave vmešamo 80 g rjavega sladkorja, da se stopi. Dodamo 1 dl kavnega likerja in pustimo, da se ohladi.
Ohlajeno mešanico prelijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik. Ko na robovih začnejo nastajati kristalčki, jo zmešamo z vilicami. Vrnemo v zamrzovalnik za 20 minut in spet zmešamo. Ponovimo še enkrat, da nastane granita s kepicami ledu. Ponudimo jo v desertnih skledicah. Po želji vsako porcijo obložimo z žlico maskarponeja in čez naribamo temno čokolado.
Nasvet
Kavno granito si na Siciliji, od koder izvira, privoščijo že za zajtrk, skupaj z rogljičkom.