© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jušna zelenjava, sušena v pečici

Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.

Jušna zelenjava, sušena v pečici

Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.

Čas priprave 8 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 3–4 kozarci
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jusna-zelenjava-susena-v-pecici-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g paradižnika
  • 250 g čebule
  • 250 g korenčka
  • 100 g pora
  • 150 g zelene
  • šopek peteršilja
  • 100 g grobe soli

Sestavine

  • 250 g paradižnika
  • 250 g čebule
  • 250 g korenčka
  • 100 g pora
  • 150 g zelene
  • šopek peteršilja
  • 100 g grobe soli

Postopek

1

Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje. Čebulo, korenček, por, zeleno in peteršilj očistimo in drobno narežemo. Tudi paradižnik narežemo na koščke. V posodo mešalnika damo narezano zelenjavo in sol ter zmešamo v fino kašo.

2

Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in sušimo v pečici pri rahlo odprtih vratcih pri 80 °C približno 8 ur. Posušeno jušno zelenjavo v mešalniku fino zmeljemo, napolnimo v kozarce, jih dobro zapremo in shranimo. Rok trajanja je približno osem tednov.

Priljubljeni recepti

Kruhovi cmoki iz starega kruha

Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke

45 min
Enostavno

Pečen fižol po grško

»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.

2 h 20 min
Enostavno

Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso

Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.