Kaj boste skuhali danes?
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.
Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- 100 g grobe soli
5 enolončnic, ki v predpraznični naglici rešijo kosilo
Zadnji dnevi pred prazniki so polni opravkov, zato najbolj teknejo krepke enolončnice, ki jih skuhamo vnaprej in z njimi ogrejemo hladne dni.
Presna čokoladna klobasa z oreščki
Ta sladica je prava poslastica za ljubitelje čokolade.
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- 100 g grobe soli
Postopek
Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje. Čebulo, korenček, por, zeleno in peteršilj očistimo in drobno narežemo. Tudi paradižnik narežemo na koščke. V posodo mešalnika damo narezano zelenjavo in sol ter zmešamo v fino kašo.
Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in sušimo v pečici pri rahlo odprtih vratcih pri 80 °C približno 8 ur. Posušeno jušno zelenjavo v mešalniku fino zmeljemo, napolnimo v kozarce, jih dobro zapremo in shranimo. Rok trajanja je približno osem tednov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pica v ponvi z jajčevci, skuto in meto
Kruhovi cmoki iz starega kruha
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev