
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.

Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- 100 g grobe soli

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- 100 g grobe soli
Postopek
Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje. Čebulo, korenček, por, zeleno in peteršilj očistimo in drobno narežemo. Tudi paradižnik narežemo na koščke. V posodo mešalnika damo narezano zelenjavo in sol ter zmešamo v fino kašo.
Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in sušimo v pečici pri rahlo odprtih vratcih pri 80 °C približno 8 ur. Posušeno jušno zelenjavo v mešalniku fino zmeljemo, napolnimo v kozarce, jih dobro zapremo in shranimo. Rok trajanja je približno osem tednov.