Kaj boste skuhali danes?
Jušna zelenjava s soljo
Zelenjavna ozimnica
Jušna zelenjava s soljo
Zelenjavna ozimnica
    Sestavine
- 250 g paradižnika
 - 250 g čebule
 - 250 g korenčka
 - 100 g pora
 - 150 g zelene
 - šopek peteršilja
 - pribl. 300 g soli
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 250 g paradižnika
 - 250 g čebule
 - 250 g korenčka
 - 100 g pora
 - 150 g zelene
 - šopek peteršilja
 - pribl. 300 g soli
 
Postopek
Jušno zelenjavo skrbno očistimo, grobo nasekljamo in zmeljemo z mesoreznico. Zelenjavno kašo stehtamo, nato pa natehtamo sol, ki je mora biti za tretjino teže zelenjave.
Zelenjavo dobro zmešamo s soljo. Mešamo tako dolgo, da se sol popolnoma raztopi. Zelenjavno maso napolnimo v manjše stelirizirane kozarce. Dobro jih zapremo in shranimo na hladnem.