
Kaj boste skuhali danes?
Jušna zelenjava s soljo
Zelenjavna ozimnica
Jušna zelenjava s soljo
Zelenjavna ozimnica

Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- pribl. 300 g soli

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 250 g paradižnika
- 250 g čebule
- 250 g korenčka
- 100 g pora
- 150 g zelene
- šopek peteršilja
- pribl. 300 g soli
Postopek
Jušno zelenjavo skrbno očistimo, grobo nasekljamo in zmeljemo z mesoreznico. Zelenjavno kašo stehtamo, nato pa natehtamo sol, ki je mora biti za tretjino teže zelenjave.
Zelenjavo dobro zmešamo s soljo. Mešamo tako dolgo, da se sol popolnoma raztopi. Zelenjavno maso napolnimo v manjše stelirizirane kozarce. Dobro jih zapremo in shranimo na hladnem.