
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Trik mlade čebule je seveda le, da jo populimo iz zemlje, ko še ne razvije polne glave. Kot okusno prilogo jo lahko ponudimo ob kuhanem ali pečenemu mesu, še zlasti se poda k mesu z žara. Odlična je tudi ob pečenih ali ocvrtih bučkah, jajčevcih, gobah in v jajčni omleti ali v umešanih jajcih. Zaradi izjemno prijetnega okusa lahko z njo pripravimo tudi krasno krompirjevo ali zelenjavno juho.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane
Postopek
Mlado čebulico očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulico. Eno pest prihranimo za okras.
Ko se čebulica nekoliko zmehča, dodamo krompir, solimo in popramo, zalijemo z juho ter kuhamo približno 20 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, prilijemo smetano in dobro zmešamo. Kuhamo še kakšnih 5 minut, nato pa jo razdelimo na krožnike, posujemo s sesekljano čebulo in še malce popopramo.