© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha z mlado čebulo

Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Juha z mlado čebulo

Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-z-mlado-cebulo_558x620_acf_cropped

Trik mlade čebule je seveda le, da jo populimo iz zemlje, ko še ne razvije polne glave. Kot okusno prilogo jo lahko ponudimo ob kuhanem ali pečenemu mesu, še zlasti se poda k mesu z žara. Odlična je tudi ob pečenih ali ocvrtih bučkah, jajčevcih, gobah in v jajčni omleti ali v umešanih jajcih. Zaradi izjemno prijetnega okusa lahko z njo pripravimo tudi krasno krompirjevo ali zelenjavno juho.

Sestavine

  • 2 šopka mlade čebulice
  • 2 žlici masla
  • 750 g mokastega krompirja
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
  • sol in poper
  • 1 dl smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 šopka mlade čebulice
  • 2 žlici masla
  • 750 g mokastega krompirja
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
  • sol in poper
  • 1 dl smetane

Postopek

1

Mlado čebulico očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.

V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulico. Eno pest prihranimo za okras.

Ko se čebulica nekoliko zmehča, dodamo krompir, solimo in popramo, zalijemo z juho ter kuhamo približno 20 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.

Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, prilijemo smetano in dobro zmešamo. Kuhamo še kakšnih 5 minut, nato pa jo razdelimo na krožnike, posujemo s sesekljano čebulo in še malce popopramo.

maslo in smetana za kuhanje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.