
Kaj boste skuhali danes?
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Trik mlade čebule je seveda le, da jo populimo iz zemlje, ko še ne razvije polne glave. Kot okusno prilogo jo lahko ponudimo ob kuhanem ali pečenemu mesu, še zlasti se poda k mesu z žara. Odlična je tudi ob pečenih ali ocvrtih bučkah, jajčevcih, gobah in v jajčni omleti ali v umešanih jajcih. Zaradi izjemno prijetnega okusa lahko z njo pripravimo tudi krasno krompirjevo ali zelenjavno juho.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane
Postopek
Mlado čebulico očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulico. Eno pest prihranimo za okras.
Ko se čebulica nekoliko zmehča, dodamo krompir, solimo in popramo, zalijemo z juho ter kuhamo približno 20 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, prilijemo smetano in dobro zmešamo. Kuhamo še kakšnih 5 minut, nato pa jo razdelimo na krožnike, posujemo s sesekljano čebulo in še malce popopramo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!
Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!