Kaj boste skuhali danes?
Gobova juha
Gobova juha
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc
Postopek
Čebulo razpolovimo in narežemo na lističe. Šampinjone narežemo na koščke, česen drobno naribamo, krompir in korenček olupimo in narežemo na kockice, peteršilj sesekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 10 minut, da se zlato obarva. Medtem suhe jurčke prelijemo z 1,2 litra kropa in vmešamo jušno osnovo.
V kozico dodamo sveže gobe, česen, timijan in korenje ter pražimo, da se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo. Prilijemo namočene jurčke s tekočino vred, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo peteršilj, po okusu solimo in popramo. Juho razdelimo na krožnike in na vsako porcijo kanemo 2 žlici jogurta in posujemo z nalomljenimi orehi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s prekajenim lososom in stročjim fižolom
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Vaniljevi piščančki na palčki
Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.