© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobova juha

Gobova juha

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0118-HDP-Lunch-MushroomSoup_020227

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 2 čebuli
  • 20 g suhih jurčkov
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 300 g šampinjonov ali drugih gob
  • 2 stroki česna
  • 300 g krompirja
  • 2 žlički svežega timijana
  • 4 korenčki
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 50 g orehovih jedrc
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 2 čebuli
  • 20 g suhih jurčkov
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 300 g šampinjonov ali drugih gob
  • 2 stroki česna
  • 300 g krompirja
  • 2 žlički svežega timijana
  • 4 korenčki
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 50 g orehovih jedrc

Postopek

1

Čebulo razpolovimo in narežemo na lističe. Šampinjone narežemo na koščke, česen drobno naribamo, krompir in korenček olupimo in narežemo na kockice, peteršilj sesekljamo.

2

V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 10 minut, da se zlato obarva. Medtem suhe jurčke prelijemo z 1,2 litra kropa in vmešamo jušno osnovo.

3

V kozico dodamo sveže gobe, česen, timijan in korenje ter pražimo, da se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo. Prilijemo namočene jurčke s tekočino vred, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo peteršilj, po okusu solimo in popramo. Juho razdelimo na krožnike in na vsako porcijo kanemo 2 žlici jogurta in posujemo z nalomljenimi orehi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.