
Kaj boste skuhali danes?
Gobova juha
Gobova juha

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc
Postopek
Čebulo razpolovimo in narežemo na lističe. Šampinjone narežemo na koščke, česen drobno naribamo, krompir in korenček olupimo in narežemo na kockice, peteršilj sesekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 10 minut, da se zlato obarva. Medtem suhe jurčke prelijemo z 1,2 litra kropa in vmešamo jušno osnovo.
V kozico dodamo sveže gobe, česen, timijan in korenje ter pražimo, da se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo. Prilijemo namočene jurčke s tekočino vred, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo peteršilj, po okusu solimo in popramo. Juho razdelimo na krožnike in na vsako porcijo kanemo 2 žlici jogurta in posujemo z nalomljenimi orehi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.