© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna kremna juha

Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.

Špinačna kremna juha

Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 porciji
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Špinačna kremna juha

Med najbolj priljubljene načine priprave pri nas štejemo omako iz sesekljane špinače, smetane in česna, ki se neverjetno lepo prileže h krompirjevemu pireju. In na vrh jajce na oko, ki se ob špinači in pireju odreže še bolje kot češnja na torti.

Špinača nedvomno sodi med živila, ki ugodno vplivajo na naše zdravje. A priporočljivo jo je vedno pripraviti z mlekom, da se škodljiva oksalna kislina iz špinače veže s kalcijem iz mleka v kalcijev oksalat, ki se izloči iz organizma.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g sveže špinače
  • 1 krompir
  • Oljčno olje
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 2 dl mleka
  • Sol in poper
  • Popečeni kruhki in zelišča za postrežbo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g sveže špinače
  • 1 krompir
  • Oljčno olje
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 2 dl mleka
  • Sol in poper
  • Popečeni kruhki in zelišča za postrežbo (po želji)

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Špinačo operemo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose.

V loncu segrejemo oljčno olje in na hitro prepražimo čebulo, da rahlo porumeni. Dodamo kose krompirja in česen ter pražimo kakšno minuto. Prilijemo jušno osnovo in na zmerni temperaturi kuhamo 5 minut. Prilijemo mleko in vse skupaj zavremo.

Juhi dodamo špinačo, solimo in popramo ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Lonec odstavimo in zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom.

Špinača in mleko


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.