© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gaspačo (hladna zelenjavna juha)

Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha

Gaspačo (hladna zelenjavna juha)

Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha

Čas priprave 10 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gaspaco

Sestavine

  • 1 strok česna
  • ½ majhne rdeče čebule
  • ½ majhne rdeče paprike
  • ½ majhne zelene paprike
  • 1 kumara
  • 2 rezini belega kruha
  • 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 300 g paradižnika
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlička vinskega kisa
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke mletega črnega popra

ko postrežemo

  • ledene kocke
  • lističi bazilike
  • na kockice narezana rdeča in zelena paprika
  • krutoni
  • ekstra deviško oljčno olje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 strok česna
  • ½ majhne rdeče čebule
  • ½ majhne rdeče paprike
  • ½ majhne zelene paprike
  • 1 kumara
  • 2 rezini belega kruha
  • 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 300 g paradižnika
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlička vinskega kisa
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke mletega črnega popra

ko postrežemo

  • ledene kocke
  • lističi bazilike
  • na kockice narezana rdeča in zelena paprika
  • krutoni
  • ekstra deviško oljčno olje

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo, čebulo nasekljamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.

2

Vse sestavine za juho damo v posodo kuhinjskega strojčka in sesekljamo v gladko zmes. Postavimo jo v hladilnik, vsaj za 2 uri, da se dobro ohladi, preden jo postrežemo.

3

Juho nalijemo v krožnike in vanjo vstavimo ledene kocke, lističe bazilike, kockice paprike in krutone. Po želji jo pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.