
Kaj boste skuhali danes?
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha

Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo nasekljamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.
Vse sestavine za juho damo v posodo kuhinjskega strojčka in sesekljamo v gladko zmes. Postavimo jo v hladilnik, vsaj za 2 uri, da se dobro ohladi, preden jo postrežemo.
Juho nalijemo v krožnike in vanjo vstavimo ledene kocke, lističe bazilike, kockice paprike in krutone. Po želji jo pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s hruško, gorgonzolo in orehi
Hitra solata iz kuskusa
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.