Kaj boste skuhali danes?
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha
Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 1 strok česna
- ½ majhne rdeče čebule
- ½ majhne rdeče paprike
- ½ majhne zelene paprike
- 1 kumara
- 2 rezini belega kruha
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 300 g paradižnika
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička vinskega kisa
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
ko postrežemo
- ledene kocke
- lističi bazilike
- na kockice narezana rdeča in zelena paprika
- krutoni
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo nasekljamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.
Vse sestavine za juho damo v posodo kuhinjskega strojčka in sesekljamo v gladko zmes. Postavimo jo v hladilnik, vsaj za 2 uri, da se dobro ohladi, preden jo postrežemo.
Juho nalijemo v krožnike in vanjo vstavimo ledene kocke, lističe bazilike, kockice paprike in krutone. Po želji jo pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rozinov božični kolač
S hariso začinjen bananin kolač z ananasom
Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise
Korenčkov falafel
100-odstotno rastlinski obrok, poln harmonično usklajenih okusov in hrustljave zelenjave, bo navdušil vse ljubitelje dobre hrane.
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.