Kaj boste skuhali danes?
Gaspačo – hladna paradižnikova juha
Gaspačo – hladna paradižnikova juha
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- 4 zreli paradižniki
- 1 rezina belega kruha
- 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 3 dl zelenjavne juhe
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 žlice vinskega kisa
- 1 žlička omake tabasko
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- 4 zreli paradižniki
- 1 rezina belega kruha
- 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 3 dl zelenjavne juhe
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 žlice vinskega kisa
- 1 žlička omake tabasko
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Papriki operemo, očistimo semena in drobno narežemo. Prav tako drobno narežemo oprane paradižnike. Kruhu odstranimo skorjo in ga razdrobimo. Vse skupaj damo v sekljalnik in sesekljamo v ne preveč gladko maso, ki jo stresemo v primerno skledo. Dodamo pasiran paradižnik, juho, olje, kis, tabasko in sladkor ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo, skledo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo za vsaj 2 uri v hladilnik, najbolje pa kar čez noč.
Preden juho postrežemo, jo razdelimo v kozarce, prelijemo z malo oljčnega olja in posujemo z natrganimi lističi bazilike.