© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gaspačo – hladna paradižnikova juha

Gaspačo – hladna paradižnikova juha

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gaspaco - hladna paradiznikova juha

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 4 zreli paradižniki
  • 1 rezina belega kruha
  • 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 3 dl zelenjavne juhe
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 žlice vinskega kisa
  • 1 žlička omake tabasko
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • listi bazilike za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 4 zreli paradižniki
  • 1 rezina belega kruha
  • 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 3 dl zelenjavne juhe
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 žlice vinskega kisa
  • 1 žlička omake tabasko
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • listi bazilike za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Papriki operemo, očistimo semena in drobno narežemo. Prav tako drobno narežemo oprane paradižnike. Kruhu odstranimo skorjo in ga razdrobimo. Vse skupaj damo v sekljalnik in sesekljamo v ne preveč gladko maso, ki jo stresemo v primerno skledo. Dodamo pasiran paradižnik, juho, olje, kis, tabasko in sladkor ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo, skledo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo za vsaj 2 uri v hladilnik, najbolje pa kar čez noč.

2

Preden juho postrežemo, jo razdelimo v kozarce, prelijemo z malo oljčnega olja in posujemo z natrganimi lističi bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.