© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gaspačo – hladna paradižnikova juha

Gaspačo – hladna paradižnikova juha

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gaspaco - hladna paradiznikova juha

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 4 zreli paradižniki
  • 1 rezina belega kruha
  • 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 3 dl zelenjavne juhe
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 žlice vinskega kisa
  • 1 žlička omake tabasko
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • listi bazilike za posip

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 4 zreli paradižniki
  • 1 rezina belega kruha
  • 5 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 3 dl zelenjavne juhe
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 žlice vinskega kisa
  • 1 žlička omake tabasko
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • listi bazilike za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Papriki operemo, očistimo semena in drobno narežemo. Prav tako drobno narežemo oprane paradižnike. Kruhu odstranimo skorjo in ga razdrobimo. Vse skupaj damo v sekljalnik in sesekljamo v ne preveč gladko maso, ki jo stresemo v primerno skledo. Dodamo pasiran paradižnik, juho, olje, kis, tabasko in sladkor ter začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo, skledo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo za vsaj 2 uri v hladilnik, najbolje pa kar čez noč.

2

Preden juho postrežemo, jo razdelimo v kozarce, prelijemo z malo oljčnega olja in posujemo z natrganimi lističi bazilike.

Priljubljeni recepti

Sladka praznična drevesca

1 h 20 min
Enostavno

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Pišče iz enega lonca po italijansko

35 min
Enostavno

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

30 min
Enostavno

Veseli čokoladni snežaki

Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.