© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz rdeče paprike

Juha, ki prepriča s pristnimi okusi poletja

Juha iz rdeče paprike

Juha, ki prepriča s pristnimi okusi poletja

Čas priprave 1 h + soparjenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • ščep čilijevih kosmičev in še malo, ko postrežemo
  • 400 g (1 pločevinka) slivovih paradižnikov (pelatov)
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • sladka smetana, ko postrežemo

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • ščep čilijevih kosmičev in še malo, ko postrežemo
  • 400 g (1 pločevinka) slivovih paradižnikov (pelatov)
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • sladka smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo drobno sesekljamo. Česen narežemo.

2

V pečici vključimo žar. Paprike razporedimo po plitvem pravokotnem pekaču in jih pečemo 15 do 20 minut, da lupina počrni. Med peko jih nekajkrat obrnemo. Nato jih damo v skledo, pokrijemo in pustimo 15 minut, da se v skledi nabere para – tako jih bomo lažje olupili.

3

Medtem v večji kozici segrejemo oljčno olje. Nanj stresemo čebulo, ki jo solimo in popramo ter pri nizki temperaturi pražimo 15 minut, da se zmehča. Dodamo česen in pražimo še 3 minute. Nazadnje dodamo čilijeve kosmiče, paradižnik in jušno osnovo. Ko tekočina zavre, znižamo temperaturo in pustimo rahlo vreti 15 minut.

4

Paprike olupimo in očistimo. Nato jih grobo narežemo in dodamo juhi. Kuhamo 5 minut.

5

Juho s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega ter jo solimo in popramo. Nalijemo jo v skledice in po želji dodamo kanček sladke smetane, ki jo prilijemo v obliki spirale, ter ščep čilijevih kosmičev.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.