© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz pečenega česna in čebule

Juha iz pečenega česna in čebule

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz pečenega česna in čebule

Sestavine

  • 2 glavici česna (pribl. 100 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli, narezani na lističe
  • 1 ½ žličke sesekljanega svežega timijana
  • 60 g olupljenih strokov česna
  • 8,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1,25 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 4 krhlji limone
  • parmezanovi oblanci
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 glavici česna (pribl. 100 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli, narezani na lističe
  • 1 ½ žličke sesekljanega svežega timijana
  • 60 g olupljenih strokov česna
  • 8,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1,25 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 4 krhlji limone
  • parmezanovi oblanci

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Glavici česna razdelimo na stroke, ki jim odražemo vrhove, in neolupljene damo v majhen pekač. Pekač tesno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo približno 45 minut, da se česen zlato rjavo obarva in je popolnoma mehak. Pustimo, da se ohladi, nato pulpo s prsti iztisnemo iz lupinic v skledico.

2

V veliki težki kozici stopimo maslo, dodamo na lističe narezano čebulo in timijan ter pražimo približno 5 minut, da čebula postekleni. Dodamo pečeni česen in surove česnove stroke ter pražimo še 3 minute, nato prilijemo jušno osnovo, pokrijemo in kuhljamo kakih 20 minut, da se surovi česen zmehča. Juho zdaj v več porcijah gladko zmešamo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom, nato jo vrnemo v kozico. Primešamo smetano in nežno zavremo, solimo in popramo.

3

Nariban parmezan razdelimo v jušne skodele, prelijemo z juho in v vsako porcijo stisnemo še krhelj limone. Juho posujemo s parmezanovimi oblanci in po želji okrasimo z najljubšim zeliščem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.