© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz pečene muškatne buče

Juha iz pečene muškatne buče

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz pecene muskatne buce

Sestavine

  • 70 g pancete v kockah
  • 1 muškatna buča
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica bistrega medu
  • 3 rožmarinove vejice
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1,5 dl belega vina
  • 1 dl sladke smetane
  • sok 1 limone
  • 25 g popraženih pinjol
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 70 g pancete v kockah
  • 1 muškatna buča
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica bistrega medu
  • 3 rožmarinove vejice
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1,5 dl belega vina
  • 1 dl sladke smetane
  • sok 1 limone
  • 25 g popraženih pinjol
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Panceto damo v ponev in jo hrustljavo popečemo. Bučo olupimo in narežemo na koščke, čebulo in česen pa nasekljamo. Bučo, čebulo in česen damo v velik pekač, dodamo med in rožmarin ter pečemo približno 30 minut, da se zelenjava speče, zmehča in zlato rjavo obarva. Ko so koščki buče opečeni na eni strani, jih obrnemo.

2

Pekač vzamemo iz pečice, odstranimo rožmarinove vejice in jih zavržemo. Zelenjavo damo skupaj z jušno osnovo, vinom, smetano in limonovim sokom v multipraktik. Solimo, popramo in zmiksamo, da dobimo gladko juho.

3

Juho prelijemo v veliko kozico in jo kuhamo še 5 minut. Nalijemo jo v jušne skodele in posipamo s praženimi pinjolami in panceto. Po želji juho postrežemo z malimi pitami s kozjim sirom.

Male pite s kozjim sirom in rožmarinom

Iz 400 g razvaljanega listnatega testa izrežemo 8 krogov premera 8 cm. Položimo jih na pekač in na sredini nekajkrat prepikamo z vilicami. Pečemo jih 10 minut pri 200 °C, nato jih vzamemo iz pečice.

150 g mehkega kozjega sira (v obliki debla) narežemo na 8 kolutov, jih položimo na kroge pečenega testa, obložimo s svežim rožmarinom in popramo. Postavimo v pečico za 10 do 15 minut, da se sir stopi, testo pa napihne in postane hrustljavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.