© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučna juha s slanino

Bučna juha s slanino

Čas priprave 1 h 18 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3550525@GFO1016-pumpkin-s_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 50 g masla
  • 1 čebula
  • 150 g dobre mesnate slanine
  • 500 g bučnega mesa
  • 1 l piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 3 žlice popraženih bučnih semen
  • javorov sirup za pokapanje

Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 50 g masla
  • 1 čebula
  • 150 g dobre mesnate slanine
  • 500 g bučnega mesa
  • 1 l piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 3 žlice popraženih bučnih semen
  • javorov sirup za pokapanje

Postopek

1

V veliki težki kozici segrejemo olje in 25 g masla. Dodamo drobno sesekljano čebulo in ščep soli ter na majhnem ognju pražimo 10 minut, da se čebula zmehča. Slanino narežemo na drobne koščke in je 60 g dodamo k čebuli ter pražimo še 5 minut, da slanina spusti maščobo, nato temperaturo povečamo na srednjo, dodamo na srednje velike kose narezano bučo in jušno osnovo, solimo in popramo. Zavremo, nato temperaturo znižamo, da le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo približno 40 minut, da se buča zmehča. Prilijemo smetano, spet zavremo in odstavimo z ognja. Nekaj tekočine odvzamemo in prihranimo, preostalo pa zmeljemo v gladko in žametno juho ter v kozico malo po malo dodajamo prihranjeno tekočino (če nam je všeč redkejša juha, dodamo več tekočine). Juho precedimo skozi gosto cedilo in pokusimo, če potrebuje še soli in popra.

2

V kozici segrejemo preostalo maslo, dodamo preostalo slanino, popramo in pražimo še 5 minut. Slanino razdelimo v 4 skledice. Juho pogrejemo in jo prelijemo čez slanino, posujemo s popraženimi bučnicami in pokapamo z javorovim sirupom.

 

Priljubljeni recepti

Pisani medenjaki

Prazniki brez medenjakov? Nemogoče!

1 h
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Jagodna beljakova rulada

Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado

45 min
Enostavno

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.