
Kaj boste skuhali danes?
Bučna juha s slanino
Bučna juha s slanino

Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 50 g masla
- 1 čebula
- 150 g dobre mesnate slanine
- 500 g bučnega mesa
- 1 l piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 3 žlice popraženih bučnih semen
- javorov sirup za pokapanje

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 50 g masla
- 1 čebula
- 150 g dobre mesnate slanine
- 500 g bučnega mesa
- 1 l piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 3 žlice popraženih bučnih semen
- javorov sirup za pokapanje
Postopek
V veliki težki kozici segrejemo olje in 25 g masla. Dodamo drobno sesekljano čebulo in ščep soli ter na majhnem ognju pražimo 10 minut, da se čebula zmehča. Slanino narežemo na drobne koščke in je 60 g dodamo k čebuli ter pražimo še 5 minut, da slanina spusti maščobo, nato temperaturo povečamo na srednjo, dodamo na srednje velike kose narezano bučo in jušno osnovo, solimo in popramo. Zavremo, nato temperaturo znižamo, da le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo približno 40 minut, da se buča zmehča. Prilijemo smetano, spet zavremo in odstavimo z ognja. Nekaj tekočine odvzamemo in prihranimo, preostalo pa zmeljemo v gladko in žametno juho ter v kozico malo po malo dodajamo prihranjeno tekočino (če nam je všeč redkejša juha, dodamo več tekočine). Juho precedimo skozi gosto cedilo in pokusimo, če potrebuje še soli in popra.
V kozici segrejemo preostalo maslo, dodamo preostalo slanino, popramo in pražimo še 5 minut. Slanino razdelimo v 4 skledice. Juho pogrejemo in jo prelijemo čez slanino, posujemo s popraženimi bučnicami in pokapamo z javorovim sirupom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Japonski dresnik s panceto
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem
Pečen puran s slanino in gorčičnim maslom
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne