© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha s pečenim piščancem in zelenjavo

Juha s pečenim piščancem in zelenjavo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
JUHA IMG_6410000

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 2 stebli zelene
  • 2 strta stroka česna
  • 1,5 l vroče piščančje jušne osnove (lahko iz kocke)
  • 150 g drobnih testenin
  • 400 g mešane sezonske zelenjave, npr. beluši, grah, bučke, korenje …
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • pečene piščančje prsi
  • velika pest bazilikinih listov
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
  • nariban parmezan za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 2 stebli zelene
  • 2 strta stroka česna
  • 1,5 l vroče piščančje jušne osnove (lahko iz kocke)
  • 150 g drobnih testenin
  • 400 g mešane sezonske zelenjave, npr. beluši, grah, bučke, korenje …
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • pečene piščančje prsi
  • velika pest bazilikinih listov
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
  • nariban parmezan za posip

Postopek

1

Čebulo in stebelno zeleno drobno sesekljamo. V veliki kozici na šibkem ognju segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljano čebulo ter drobno narezano stebelno zeleno 8 minut, da se zmehčata, a ne obarvata.

2

Dodamo piščančjo jušno osnovo, zavremo, nato dodamo testenine in kuhamo 2 do 3 minute. Dodamo na koščke narezano zelenjavo in nežno kuhamo še 5 minut, da se malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo odcejen in oplaknjen fižol in piščanca, ki smo mu odstranili kožo in ga natrgali na koščke, ter kuhamo še nekaj minut.

3

Juho naložimo v skodele, pokapamo z oljčnim oljem in posujemo s parmezanom. Zraven ponudimo kruh.

Piščančja jušna osnova

Kosti pečenega piščanca ne zavržemo, ampak iz njih skuhamo jušno osnovo. Položimo jih v velik lonec, dodamo jušno zelenjavo (npr. čebulo, korenček, zeleno, kolerabo, por, cvetačo…), prelijemo s hladno vodo in segrejemo, da nežno zavre. Počasi kuhamo 2  do 6 ur – dlje jo kuhamo, okusnejša bo. Kuhano osnovo precedimo in jo shranimo v hladilnik za največ 3 dni ali pa jo zamrznemo – za juhe, rižote in druge jedi. (Na enak način skuhamo tudi jušno osnovo iz surovih piščančjih kosti.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.