
Sestavine
- 1 lonček navadnega jogurta
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- polovica zavojčka pecilnega praška
- malo naribane limone
- sončnično olje za peko
- sladkor v prahu za posip

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 1 lonček navadnega jogurta
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- polovica zavojčka pecilnega praška
- malo naribane limone
- sončnično olje za peko
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V skledo ubijemo jajci in jima dodamo jogurt, sladkor, moko, pecilni prašek in na drobno naribano limonovo lupinico. Maso dobro premešamo.
V kozici segrejemo olje, nato z žlico zajemamo testo in ga zelo previdno polagamo v vroče olje.
Miške ocvremo do zlatorjave barve, jih s penovko poberemo iz olja in položimo na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačko, da se miške razmastijo.
Pred postrežbo miške posujemo s sladkorjem v prahu.