
Kaj boste skuhali danes?
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke in jih namočimo v mleku. Jetra grobo zmeljemo z mesoreznico ali z nožem narežemo na zelo drobne kocke. Šalotko rahlo popražimo na olju. Beljake stepemo v sneg.
Žemeljne kocke dobro ožmemo in damo v primerno skledo. Dodamo preostale sestavine in zmešamo. Kepico mase poskusno spečemo ter jetrno maso po okusu začinimo. Nato naredimo 8 cmokov, vsakega posebej zavijemo v svinjsko mrežico in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.
Krompir olupimo in narežemo na lističe. Redkvice nastrgamo na tanke rezinice. Krompir in redkvice pokapamo z oljem in kisom ter začinimo s soljo in poprom. Solato v ponvi pretresemo, toliko, da se malo segreje.
Pečene jetrne cmoke ponudimo s pripravljeno solato.
Priljubljeni recepti
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.