© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeni jetrni cmoki

Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Pečeni jetrni cmoki

Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gebackene Leberknödel auf warmen Erdäpfel-Radieschensalat

Sestavine

  • 4 žemlje od prejšnjega dne
  • 1,25 dl mleka
  • 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
  • 100 g drobno narezane šalotke
  • 1 žlica olja
  • 3 beljaki
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 strok česna, narezanega na rezinice
  • ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
  • sol
  • poper
  • svinjska mrežica
  • 4 kuhani krompirji
  • 250 g redkvic
  • kis
  • olje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 žemlje od prejšnjega dne
  • 1,25 dl mleka
  • 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
  • 100 g drobno narezane šalotke
  • 1 žlica olja
  • 3 beljaki
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 strok česna, narezanega na rezinice
  • ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
  • sol
  • poper
  • svinjska mrežica
  • 4 kuhani krompirji
  • 250 g redkvic
  • kis
  • olje

Postopek

1

Žemlje narežemo na drobne kocke in jih namočimo v mleku. Jetra grobo zmeljemo z mesoreznico ali z nožem narežemo na zelo drobne kocke. Šalotko rahlo popražimo na olju. Beljake stepemo v sneg.

2

Žemeljne kocke dobro ožmemo in damo v primerno skledo. Dodamo preostale sestavine in zmešamo. Kepico mase poskusno spečemo ter jetrno maso po okusu začinimo. Nato naredimo 8 cmokov, vsakega posebej zavijemo v svinjsko mrežico in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.

3

Krompir olupimo in narežemo na lističe. Redkvice nastrgamo na tanke rezinice. Krompir in redkvice pokapamo z oljem in kisom ter začinimo s soljo in poprom. Solato v ponvi pretresemo, toliko, da se malo segreje.

4

Pečene jetrne cmoke ponudimo s pripravljeno solato.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.