© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jurčkova juha s panceto in piro

Jurčkova juhica, ki vas pogreje na deževne dni.

Jurčkova juha s panceto in piro

Jurčkova juhica, ki vas pogreje na deževne dni.

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI104608_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 50 g na kocke narezane pancete (ali slanine)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 lovorov list
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 150 g pire
  • 1 manjša pest suhih jurčkov
  • 2 paradižnika
  • 6–8 manjših šampinjonov
  • sol
  • sveže mleti poper
  • peteršilj in parmezan za posip

Sestavine

  • 50 g na kocke narezane pancete (ali slanine)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 lovorov list
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 150 g pire
  • 1 manjša pest suhih jurčkov
  • 2 paradižnika
  • 6–8 manjših šampinjonov
  • sol
  • sveže mleti poper
  • peteršilj in parmezan za posip

Postopek

1

Paradižnika za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ju olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pražimo panceto, dodamo lovorov list in čebulo, ki jo pražimo na nizkem ognju, da oveni in postekleni. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo jušno osnovo in zavremo. Piro splaknemo pod vodo in jo dobro odcedimo. Dodamo jo jušni osnovi skupaj z zdrobljenimi jurčki in paradižnikom. Kuhljamo 25 do 30 minut.

2

Dodamo na četrtine narezane šampinjone in kuhljamo še 10 minut oziroma tako dolgo, da se pira zmehča. Juho začinimo s soljo in sveže mletim poprom, razdelimo na krožnike ter posujemo s peteršiljem in parmezanom.

Priljubljeni recepti

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

Malce pikantna korenčkova juha

Juhica, ki ogreje

35 min
Enostavno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.