
Jelenov golaž s polento
Jelenov golaž s polento

Sestavine
- 1 kg jelenovega mesa za golaž
- 700 g čebule
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 2 stroka česna
- 2 dl suhega belega vina
- divjačinske začimbe (majaron, lovor, rožmarin, šetraj, timijan, brinove jagode) ali mešanica začimb za divjačino
- 0,5 dl olja
- 2 žlici
- moke za pomokanje
- 1 l vode ali divjačinske jušne osnove
- sol
- poper

Suho sadje doma: triki, ki jih trgovine ne povedo
Že dolgo prej, preden so odkrili druge metode konzerviranja, so naši predniki v času obilja znali narediti hrano obstojno s sušenjem ali presuševanjem.

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.
Sestavine
- 1 kg jelenovega mesa za golaž
- 700 g čebule
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 2 stroka česna
- 2 dl suhega belega vina
- divjačinske začimbe (majaron, lovor, rožmarin, šetraj, timijan, brinove jagode) ali mešanica začimb za divjačino
- 0,5 dl olja
- 2 žlici
- moke za pomokanje
- 1 l vode ali divjačinske jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Na olju ovenemo sesekljano čebulo, nato dodamo sladko papriko in meso. Solimo in počasi dušimo. Ko pol ure dušimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom, dodamo sesekljan česen, začimbe in dušimo do mehkega. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Tekočino popolnoma izparimo, nato meso pomokamo in zalijemo z vodo ali divjačinsko osnovo. Kuhljamo še 20 minut, dodatno začinimo, če je treba, in postrežemo s polento.