Kaj boste skuhali danes?
Jelenov golaž s polento
Jelenov golaž s polento
Sestavine
- 1 kg jelenovega mesa za golaž
- 700 g čebule
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 2 stroka česna
- 2 dl suhega belega vina
- divjačinske začimbe (majaron, lovor, rožmarin, šetraj, timijan, brinove jagode) ali mešanica začimb za divjačino
- 0,5 dl olja
- 2 žlici
- moke za pomokanje
- 1 l vode ali divjačinske jušne osnove
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 kg jelenovega mesa za golaž
- 700 g čebule
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete sladke paprike
- 2 stroka česna
- 2 dl suhega belega vina
- divjačinske začimbe (majaron, lovor, rožmarin, šetraj, timijan, brinove jagode) ali mešanica začimb za divjačino
- 0,5 dl olja
- 2 žlici
- moke za pomokanje
- 1 l vode ali divjačinske jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Na olju ovenemo sesekljano čebulo, nato dodamo sladko papriko in meso. Solimo in počasi dušimo. Ko pol ure dušimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom, dodamo sesekljan česen, začimbe in dušimo do mehkega. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Tekočino popolnoma izparimo, nato meso pomokamo in zalijemo z vodo ali divjačinsko osnovo. Kuhljamo še 20 minut, dodatno začinimo, če je treba, in postrežemo s polento.