
Kaj boste skuhali danes?
Divjačinska osnova
Divjačinska osnova

Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih divjačinskih kosti oziroma obrezkov mesa
- ostanek slanine (po želji)
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenje, por, zelena)
- timijan, lovor, poper, brinove jagode
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih divjačinskih kosti oziroma obrezkov mesa
- ostanek slanine (po želji)
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenje, por, zelena)
- timijan, lovor, poper, brinove jagode
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina
Postopek
Na maščobi svetlo opražimo ali v pečici popečemo divjačinske kosti oz. obrezke mesa. V ponvi na malo olja prepražimo paradižnikovo mezgo, ki da temni osnovi barvo in okus; dalj časa jo pražimo, temnejša je osnova. Dodamo prepražene kosti (lahko tudi ostanke slanine) in jušno zelenjavo ter še nekaj časa pražimo. Zalijemo z vodo in belim vinom ter kuhamo štiri ure.
Kuhano osnovo precedimo skozi krpo in ohlajeno zamrznemo. Divjačinsko osnovo pred uporabo malo pokuhamo, da se okus še bolj koncentrira.