Kaj boste skuhali danes?
Divjačinska osnova
Divjačinska osnova
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih divjačinskih kosti oziroma obrezkov mesa
- ostanek slanine (po želji)
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenje, por, zelena)
- timijan, lovor, poper, brinove jagode
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih divjačinskih kosti oziroma obrezkov mesa
- ostanek slanine (po želji)
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenje, por, zelena)
- timijan, lovor, poper, brinove jagode
- 3 l vode
- 2,5 dl belega vina
Postopek
Na maščobi svetlo opražimo ali v pečici popečemo divjačinske kosti oz. obrezke mesa. V ponvi na malo olja prepražimo paradižnikovo mezgo, ki da temni osnovi barvo in okus; dalj časa jo pražimo, temnejša je osnova. Dodamo prepražene kosti (lahko tudi ostanke slanine) in jušno zelenjavo ter še nekaj časa pražimo. Zalijemo z vodo in belim vinom ter kuhamo štiri ure.
Kuhano osnovo precedimo skozi krpo in ohlajeno zamrznemo. Divjačinsko osnovo pred uporabo malo pokuhamo, da se okus še bolj koncentrira.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ribji ocvrtki s čilijevo-medeno pomako
Še ena v vrsti odličnih idej, kako porabiti ostanke krompirjevega pireja. Nič naj ne gre v nič!
Vaniljev sladoled s kremnim sirom in džemom iz črnega ribeza
Cheesecake z mandljevimi piškoti in rozinami
Če ga bodo jedli otroci, lahko mandljev liker nadomestite s pomarančnim sokom. V vsakem primeru bo odličen!