Kaj boste skuhali danes?
Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš
Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 2,5 dl voda
- sol
nadev
- 120 g masla
- 120 g drobtin
- 120 g orehov
- 120 g rozin
- 120 g sladkorja
- ščepec cimeta
- 1 žlica ruma
- 1,5 dl mleka
- cimet in rjav sladkor za posip
Ste sladkosnedi? To so sladice, ki praznike naredijo nepozabne
Loackerjeve dobrote, od napolitank do pralin, že 100 let prinašajo poln okus, naravne sestavine in praznično toplino v vsak grižljaj.
Praznična peka: trik za vse pozabljive
Večina receptov za praznično pecivo predvideva uporabo sestavin, segretih na sobno temperaturo. Kako ravnati, če smo na ta korak pozabili?
Kot iz francoske slaščičarne: popolno paljeno testo
Paljeno ali kuhano testo je zunaj rahlo hrustljavo, znotraj pa mehko in votlo, zaradi česar je popolno za polnjenje s kremami. Naučite se ga pripraviti korak za korakom.
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 2,5 dl voda
- sol
nadev
- 120 g masla
- 120 g drobtin
- 120 g orehov
- 120 g rozin
- 120 g sladkorja
- ščepec cimeta
- 1 žlica ruma
- 1,5 dl mleka
- cimet in rjav sladkor za posip
Postopek
Moko poparimo z vrelo vodo in začinimo s soljo. S kuhalnico dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglice, ki jih pritisnemo, tako da se sploščijo v polpete.
Vse sestavine za nadev dobro zmešamo. Če je nadev preveč suh, mu dodamo še malo mleka. Z žličko dajemo nadev na testene kroge, ki jih nato prepognemo in zapremo v polkrog oziroma naborek. Na sredino vtisnemo s prstom jamico, da dobimo značilno obliko.
V velikem loncu zavremo vodo s soljo, nato ogenj zmanjšamo (voda ne sme vreti!) in štruklje kuhamo 20 do 30 minut, dokler ne priplavajo na površje. Kuhane dobro odcedimo, damo na krožnike, posujemo s cimetom in rjavim sladkorjem ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!
Jota s kranjsko klobaso
Okrepčilna in osvežilna enolončnica, ki jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.