© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kobariski struklji

Sestavine

testo

  • 500 g moke
  • 2,5 dl voda
  • sol

nadev

  • 120 g masla
  • 120 g drobtin
  • 120 g orehov
  • 120 g rozin
  • 120 g sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 1,5 dl mleka
  • cimet in rjav sladkor za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 500 g moke
  • 2,5 dl voda
  • sol

nadev

  • 120 g masla
  • 120 g drobtin
  • 120 g orehov
  • 120 g rozin
  • 120 g sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 1,5 dl mleka
  • cimet in rjav sladkor za posip

Postopek

1

Moko poparimo z vrelo vodo in začinimo s soljo. S kuhalnico dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglice, ki jih pritisnemo, tako da se sploščijo v polpete.

2

Vse sestavine za nadev dobro zmešamo. Če je nadev preveč suh, mu dodamo še malo mleka. Z žličko dajemo nadev na testene kroge, ki jih nato prepognemo in zapremo v polkrog oziroma naborek. Na sredino vtisnemo s prstom jamico, da dobimo značilno obliko.

3

V velikem loncu zavremo vodo s soljo, nato ogenj zmanjšamo (voda ne sme vreti!) in štruklje kuhamo 20 do 30 minut, dokler ne priplavajo na površje. Kuhane dobro odcedimo, damo na krožnike, posujemo s cimetom in rjavim sladkorjem ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.