
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladna in grenivkina kupa
Čokoladna in grenivkina kupa

Sestavine
čokoladna kupa
- 85 g mlečne čokolade
- 160 g sladke smetane
- 50 g grobo nasekljanih lešnikov
- 2 beljaka
- 60 g kristalnega sladkorja
- 1,25 dl jogurta
- 100 g sladke smetane
- noževa konica kardamoma
grenivkina kupa
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl pomarančnega soka
- 2 rožnati grenivki
- meta za okras

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
čokoladna kupa
- 85 g mlečne čokolade
- 160 g sladke smetane
- 50 g grobo nasekljanih lešnikov
- 2 beljaka
- 60 g kristalnega sladkorja
- 1,25 dl jogurta
- 100 g sladke smetane
- noževa konica kardamoma
grenivkina kupa
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl pomarančnega soka
- 2 rožnati grenivki
- meta za okras
Postopek
Za čokoladno kupo čokolado stopimo v vodni kopeli, nekoliko ohladimo, nato vanjo vmešamo sladko smetano z lešniki. Štiri kozarce ali skodelice do polovice napolnimo s čokoladno kremo in damo na hladno.
Beljak stepemo s kristalnim sladkorjem v trd sneg. Vmešamo jogurt, sladko smetano in kardamom ter zmes porazdelimo na čokoladno kremo. Desert postavimo za 1 uro v hladilnik.
Medtem pripravimo še grenivkino kupo. V kozici razpustimo kristalni sladkor. Zalijemo s pomarančnim so kom, do polovice povremo in damo na hladno.
Grenivki olupimo in filetiramo. Fileje mariniramo v ohlajenem pomarančnem soku, razporedimo v štiri desertne kozarce ali skledice ter okrasimo z vršički mete. Ponudimo obe kupi hkrati.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rulada z limonovo jajčno kremo in borovnicami
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo