
Čokoladna in grenivkina kupa
Čokoladna in grenivkina kupa

Sestavine
čokoladna kupa
- 85 g mlečne čokolade
- 160 g sladke smetane
- 50 g grobo nasekljanih lešnikov
- 2 beljaka
- 60 g kristalnega sladkorja
- 1,25 dl jogurta
- 100 g sladke smetane
- noževa konica kardamoma
grenivkina kupa
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl pomarančnega soka
- 2 rožnati grenivki
- meta za okras

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
čokoladna kupa
- 85 g mlečne čokolade
- 160 g sladke smetane
- 50 g grobo nasekljanih lešnikov
- 2 beljaka
- 60 g kristalnega sladkorja
- 1,25 dl jogurta
- 100 g sladke smetane
- noževa konica kardamoma
grenivkina kupa
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl pomarančnega soka
- 2 rožnati grenivki
- meta za okras
Postopek
Za čokoladno kupo čokolado stopimo v vodni kopeli, nekoliko ohladimo, nato vanjo vmešamo sladko smetano z lešniki. Štiri kozarce ali skodelice do polovice napolnimo s čokoladno kremo in damo na hladno.
Beljak stepemo s kristalnim sladkorjem v trd sneg. Vmešamo jogurt, sladko smetano in kardamom ter zmes porazdelimo na čokoladno kremo. Desert postavimo za 1 uro v hladilnik.
Medtem pripravimo še grenivkino kupo. V kozici razpustimo kristalni sladkor. Zalijemo s pomarančnim so kom, do polovice povremo in damo na hladno.
Grenivki olupimo in filetiramo. Fileje mariniramo v ohlajenem pomarančnem soku, razporedimo v štiri desertne kozarce ali skledice ter okrasimo z vršički mete. Ponudimo obe kupi hkrati.