Kaj boste skuhali danes?
Jagnječja tagina z marelicami
Jagnječja tagina z marelicami
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnječje meso narežemo na kocke. Zelenjavo olupimo, čebulo grobo nasekljamo, korenje po dolgem narežemo na četrtine, nato pa še na koščke, česen drobno nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani. Vzamemo ga iz kozice, nato v kozico damo čebulo in korenje ter pražimo 2 do 3 minute, da čebula rahlo porumeni. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato vmešamo mešanico začimb in paradižnik. Omako solimo, vanjo vstavimo jagnjetino, oplaknjeno in odcejeno čičerko in marelice. Zalijemo s piščančjo osnovo, premešamo in pustimo, da jed počasi zavre. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za eno uro.
Če po eni uri jagnjetina še ni mehka, posodo še za 20 minut postavimo v pečico, da se zmehča. Pred postrežbo naj se jed malo ohladi, nato jo posujemo s semeni granatnega jabolka in koriandrom. Za prilogo postrežemo kuskus ali riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!