© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječja tagina z marelicami

Jagnječja tagina z marelicami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagnjecja-tagina-z-marelicami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g pustega jagnječjega mesa
  • 1 velika čebula
  • 2 velika korenčka
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
  • 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
  • 400-gramska pločevinka čičerke
  • 200 g suhih marelic
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g pustega jagnječjega mesa
  • 1 velika čebula
  • 2 velika korenčka
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
  • 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
  • 400-gramska pločevinka čičerke
  • 200 g suhih marelic
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnječje meso narežemo na kocke. Zelenjavo olupimo, čebulo grobo nasekljamo, korenje po dolgem narežemo na četrtine, nato pa še na koščke, česen drobno nasekljamo.

2

V veliki kozici segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani. Vzamemo ga iz kozice, nato v kozico damo čebulo in korenje ter pražimo 2 do 3 minute, da čebula rahlo porumeni. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato vmešamo mešanico začimb in paradižnik. Omako solimo, vanjo vstavimo jagnjetino, oplaknjeno in odcejeno čičerko in marelice. Zalijemo s piščančjo osnovo, premešamo in pustimo, da jed počasi zavre. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za eno uro.

3

Če po eni uri jagnjetina še ni mehka, posodo še za 20 minut postavimo v pečico, da se zmehča. Pred postrežbo naj se jed malo ohladi, nato jo posujemo s semeni granatnega jabolka in koriandrom. Za prilogo postrežemo kuskus ali riž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.