
Kaj boste skuhali danes?
Jagnječja tagina z marelicami
Jagnječja tagina z marelicami

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnječje meso narežemo na kocke. Zelenjavo olupimo, čebulo grobo nasekljamo, korenje po dolgem narežemo na četrtine, nato pa še na koščke, česen drobno nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani. Vzamemo ga iz kozice, nato v kozico damo čebulo in korenje ter pražimo 2 do 3 minute, da čebula rahlo porumeni. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato vmešamo mešanico začimb in paradižnik. Omako solimo, vanjo vstavimo jagnjetino, oplaknjeno in odcejeno čičerko in marelice. Zalijemo s piščančjo osnovo, premešamo in pustimo, da jed počasi zavre. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za eno uro.
Če po eni uri jagnjetina še ni mehka, posodo še za 20 minut postavimo v pečico, da se zmehča. Pred postrežbo naj se jed malo ohladi, nato jo posujemo s semeni granatnega jabolka in koriandrom. Za prilogo postrežemo kuskus ali riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.