
Jagnječja tagina z marelicami
Jagnječja tagina z marelicami

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g pustega jagnječjega mesa
- 1 velika čebula
- 2 velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
- 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 200 g suhih marelic
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnječje meso narežemo na kocke. Zelenjavo olupimo, čebulo grobo nasekljamo, korenje po dolgem narežemo na četrtine, nato pa še na koščke, česen drobno nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani. Vzamemo ga iz kozice, nato v kozico damo čebulo in korenje ter pražimo 2 do 3 minute, da čebula rahlo porumeni. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato vmešamo mešanico začimb in paradižnik. Omako solimo, vanjo vstavimo jagnjetino, oplaknjeno in odcejeno čičerko in marelice. Zalijemo s piščančjo osnovo, premešamo in pustimo, da jed počasi zavre. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za eno uro.
Če po eni uri jagnjetina še ni mehka, posodo še za 20 minut postavimo v pečico, da se zmehča. Pred postrežbo naj se jed malo ohladi, nato jo posujemo s semeni granatnega jabolka in koriandrom. Za prilogo postrežemo kuskus ali riž.