
Jabolka s kosmiči v kozarčkih
Jabolka s kosmiči v kozarčkih

Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Postopek
Jabolka olupimo, izrežemo peščišča in narežemo. Nato jih skupaj s sladkorjem in 3 žlicami vode damo v ponev in kuhamo na srednji temperaturi 10 minut, da se zmehčajo. Občasno mešanico premešamo.
Jabolčno mešanico razdelimo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Medtem v večji skledi v mikrovalovni pečici 1 minuto segrevamo med in maslo, da se stopita. Dodamo koruzne kosmiče in premešamo.
Po jabolkih v kozarčkih razporedimo smetano, nato pa po smetani razdelimo še koruzne kosmiče.
Nasvet
Med in maslo lahko stopite tudi v vodni kopeli.