Kaj boste skuhali danes?
Poslastico je v kuhinji Andreja Goljata spekla šestletna Nara. Recept je takšen, da ga lahko prilagodite po svojem okusu in uporabite svoje najljubše sadje.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
 - 1 žlička cimeta
 - 3 žlice rjavega sladkorja
 - sok ½ pomaranče
 - 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
 - 100 g masla, narezanega na koščke
 - 120 g ostre moke
 - 70 g ovsenih kosmičev
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
 - 1 žlička cimeta
 - 3 žlice rjavega sladkorja
 - sok ½ pomaranče
 - 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
 - 100 g masla, narezanega na koščke
 - 120 g ostre moke
 - 70 g ovsenih kosmičev
 
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. S pomočjo staršev jabolka olupimo in narežemo na majhne kose. V posodi jih pomešamo s cimetom, žlico sladkorja in pomarančnim sokom.
    Mešanici dodamo še gozdne sadeže in dobro premešamo. Sadje pretresemo v globok pekač, ga poravnamo in malo potlačimo z dlanjo.
    V posodi s prsti dobro pregnetemo 70 g masla z moko in tako naredimo drobljenec. Dodamo še kosmiče in dve žlici sladkorja ter ponovno pregnetemo s prsti.
    Sadje v pekaču prekrijemo z drobljencem in povrhu porazdelimo preostale koščke masla. Starši naj našo sladico postavijo v pečico za 40 minut. Drobljenec lahko ponudimo s sladoledom!
    Priljubljeni recepti
Marelice, kuhane v karamelu
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni
Kombinacija, ki navdušuje!