
Poslastico je v kuhinji Andreja Goljata spekla šestletna Nara. Recept je takšen, da ga lahko prilagodite po svojem okusu in uporabite svoje najljubše sadje.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice rjavega sladkorja
- sok ½ pomaranče
- 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
- 100 g masla, narezanega na koščke
- 120 g ostre moke
- 70 g ovsenih kosmičev

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 jabolka (800 g)
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice rjavega sladkorja
- sok ½ pomaranče
- 450 g zmrznjenih malin ali drugih gozdnih sadežev
- 100 g masla, narezanega na koščke
- 120 g ostre moke
- 70 g ovsenih kosmičev
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. S pomočjo staršev jabolka olupimo in narežemo na majhne kose. V posodi jih pomešamo s cimetom, žlico sladkorja in pomarančnim sokom.

Mešanici dodamo še gozdne sadeže in dobro premešamo. Sadje pretresemo v globok pekač, ga poravnamo in malo potlačimo z dlanjo.

V posodi s prsti dobro pregnetemo 70 g masla z moko in tako naredimo drobljenec. Dodamo še kosmiče in dve žlici sladkorja ter ponovno pregnetemo s prsti.

Sadje v pekaču prekrijemo z drobljencem in povrhu porazdelimo preostale koščke masla. Starši naj našo sladico postavijo v pečico za 40 minut. Drobljenec lahko ponudimo s sladoledom!
