© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni ocvrtki

Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!

Jabolčni ocvrtki

Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcni-ocvrtki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • sol
  • 2 dl olja
  • sladkor v prahu za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • sol
  • 2 dl olja
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jabolka olupimo in grobo nastrgamo. Dodamo obe jajci, sol in moko ter sestavine dobro premešamo.

2

V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo jabolčno maso in jo in v vroči maščobi hrustljavo ocvremo do zlato rjave barve.

3

Preden jabolčne ocvrtke ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.