Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!
Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač
Postopek
Jabolka olupimo in narežemo na krhlje. V kozico damo maslo, jabolka, cimet po okusu, limonov sok in 6 žlic sladkorja; če so jabolka prekisla, dodamo še malo sladkorja. Dušimo, da se jabolka zmehčajo.
Pekač premažemo z maščobo. V skledi zmešamo moko, pšenični zdrob in sladkor. Dodamo pecilni prašek, premešamo in pol mase stresemo na dno pekača. Na suho maso damo ohlajena dušena jabolka, jih prekrijemo z drugo polovico suhe mase in poravnamo.
V skledo ubijemo 3 jajca, dodamo sladko smetano in olje. Maso premešamo in z njo prelijemo sestavine v pekaču. Z vilicami sladico večkrat prebodemo. Narastek damo za 45 minut v pečico, segreto na 180 °C. Ko je vrhnja plast zlato rumeno zapečena, ga vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topli sendviči z grojerjem, pršutom in žajbljem
Mmm, pršut in žajbelj sta klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.