
Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!
Jabolčni narastek z zdrobom
Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!

Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 2,5 kg jabolk
- 50 g masla
- cimet
- 6 žlic sladkorja
- sok 1 limone
- 1 čajna skodelica moke
- 1 čajna skodelica pšeničnega zdroba
- 1 čajna skodelica sladkorja
- ½ zavitka pecilnega praška
- 3 jajca
- 5 dl sladke smetane
- ½ čajne skodelice olja
- maščoba za pekač
Postopek
Jabolka olupimo in narežemo na krhlje. V kozico damo maslo, jabolka, cimet po okusu, limonov sok in 6 žlic sladkorja; če so jabolka prekisla, dodamo še malo sladkorja. Dušimo, da se jabolka zmehčajo.
Pekač premažemo z maščobo. V skledi zmešamo moko, pšenični zdrob in sladkor. Dodamo pecilni prašek, premešamo in pol mase stresemo na dno pekača. Na suho maso damo ohlajena dušena jabolka, jih prekrijemo z drugo polovico suhe mase in poravnamo.
V skledo ubijemo 3 jajca, dodamo sladko smetano in olje. Maso premešamo in z njo prelijemo sestavine v pekaču. Z vilicami sladico večkrat prebodemo. Narastek damo za 45 minut v pečico, segreto na 180 °C. Ko je vrhnja plast zlato rumeno zapečena, ga vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo.