
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 100 g puste skute
- 100 g bele moke
- 100 g pšeničnega zdroba
preliv
- 6 žlic medu
- 1 palčka cimeta
- 2 dl vode
- 200 g jabolk
- 100 g rozin
- 60 g orehovih jedrc
- malo škroba in vina za zgostitev
Postopek
Jabolka olupimo in grobo naribamo. Dodamo jim jajca, skuto, moko in zdrob. Vse dobro premešamo, da dobimo trdno maso. Oblikujemo cmoke in jih kuhamo v vreli vodi na blagem ognju 15 minut.
Medtem pripravimo preliv. Med in vodo zavremo s cimetovo palčko, dodamo na kocke narezano olupljeno jabolko, grobo nasekljane orehe in rozine ter kuhamo 5 minut. Omako zgostimo z mešanico škroba in vina: malo je vlijemo v omako in počakamo, da zavre. Če omaka ni zadosti gosta, vlijemo še malo mešanice škroba in vina, da dobimo želeno gostoto. Omako še enkrat prevremo. Kuhane cmoke poberemo iz vode, jih dobro odcedimo, naložimo na pladenj, prelijemo z medeno omako in ponudimo.