© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni kuhani cmoki

Jesenska jabolčna sladica

Jabolčni kuhani cmoki

Jesenska jabolčna sladica

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cmokiIMG_60620000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 100 g puste skute
  • 100 g bele moke
  • 100 g pšeničnega zdroba

preliv

  • 6 žlic medu
  • 1 palčka cimeta
  • 2 dl vode
  • 200 g jabolk
  • 100 g rozin
  • 60 g orehovih jedrc
  • malo škroba in vina za zgostitev
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 100 g puste skute
  • 100 g bele moke
  • 100 g pšeničnega zdroba

preliv

  • 6 žlic medu
  • 1 palčka cimeta
  • 2 dl vode
  • 200 g jabolk
  • 100 g rozin
  • 60 g orehovih jedrc
  • malo škroba in vina za zgostitev

Postopek

1

Jabolka olupimo in grobo naribamo. Dodamo jim jajca, skuto, moko in zdrob. Vse dobro premešamo, da dobimo trdno maso. Oblikujemo cmoke in jih kuhamo v vreli vodi na blagem ognju 15 minut.

2

Medtem pripravimo preliv. Med in vodo zavremo s cimetovo palčko, dodamo na kocke narezano olupljeno jabolko, grobo nasekljane orehe in rozine ter kuhamo 5 minut. Omako zgostimo z mešanico škroba in vina: malo je vlijemo v omako in počakamo, da zavre. Če omaka ni zadosti gosta, vlijemo še malo mešanice škroba in vina, da dobimo želeno gostoto. Omako še enkrat prevremo. Kuhane cmoke poberemo iz vode, jih dobro odcedimo, naložimo na pladenj, prelijemo z medeno omako in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.