
Jabolčna juha s hrenom in prekajeno ribo
Jabolka so odlična tudi za slane jedi.
Jabolčna juha s hrenom in prekajeno ribo
Jabolka so odlična tudi za slane jedi.

Sestavine
- 2 rdeči jabolki
- 1 rdeča čebula
- 1–2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 4 dl jabolčnega soka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2–3 žličke sveže naribanega hrena (lahko tudi iz kozarca)
- kanček jabolčnega kisa
- sol
- sveže zmlet poper
okras
- file prekajene postrvi
- kreša
- nastrgan hren

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 2 rdeči jabolki
- 1 rdeča čebula
- 1–2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 4 dl jabolčnega soka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2–3 žličke sveže naribanega hrena (lahko tudi iz kozarca)
- kanček jabolčnega kisa
- sol
- sveže zmlet poper
okras
- file prekajene postrvi
- kreša
- nastrgan hren
Postopek
Jabolki operemo, odstranimo peščišči in narežemo na večje kocke. Čebulo in česen olupimo ter zelo drobno nasekljamo. V kozici razpustimo maslo. Čebulo in česen podušimo, pomokamo in premešamo ter dolijemo jabolčni sok in sladko smetano. Nato dodamo hren in kis, med mešanjem zavremo ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo jabolčne kocke in vse skupaj kuhljamo pri srednji temperaturi približno 10 minut.
Prekajeno postrv narežemo na koščke, jih porazdelimo na krožnike, prelijemo z vročo juho, okrasimo z nastrganim hrenom in krešo ter ponudimo.