
Jabolčna juha s hrenom in prekajeno ribo
Jabolka so odlična tudi za slane jedi.
Jabolčna juha s hrenom in prekajeno ribo
Jabolka so odlična tudi za slane jedi.

Sestavine
- 2 rdeči jabolki
- 1 rdeča čebula
- 1–2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 4 dl jabolčnega soka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2–3 žličke sveže naribanega hrena (lahko tudi iz kozarca)
- kanček jabolčnega kisa
- sol
- sveže zmlet poper
okras
- file prekajene postrvi
- kreša
- nastrgan hren

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 rdeči jabolki
- 1 rdeča čebula
- 1–2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 4 dl jabolčnega soka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2–3 žličke sveže naribanega hrena (lahko tudi iz kozarca)
- kanček jabolčnega kisa
- sol
- sveže zmlet poper
okras
- file prekajene postrvi
- kreša
- nastrgan hren
Postopek
Jabolki operemo, odstranimo peščišči in narežemo na večje kocke. Čebulo in česen olupimo ter zelo drobno nasekljamo. V kozici razpustimo maslo. Čebulo in česen podušimo, pomokamo in premešamo ter dolijemo jabolčni sok in sladko smetano. Nato dodamo hren in kis, med mešanjem zavremo ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo jabolčne kocke in vse skupaj kuhljamo pri srednji temperaturi približno 10 minut.
Prekajeno postrv narežemo na koščke, jih porazdelimo na krožnike, prelijemo z vročo juho, okrasimo z nastrganim hrenom in krešo ter ponudimo.