
Kaj boste skuhali danes?
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne

Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Postopek
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo 10 minut, da se zmehča. Osem modelčkov s prostornino 1,5 dl, primernih za zamrzovanje, tanko premažemo z oljem, obložimo z nekaj kosi prozorne kuhinjske folije in jo zgladimo, da na ledenkah ne bo gub, ko jih bomo zvrnili ven.
Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet na hitro zmeljemo.
Sladoled damo v veliko skledo ter vmešamo drobno nariban vloženi ingver in 2 žlici sirupa. Mešanico razdelimo v modelčke, tako da na vrhu ostane 0,5 cm prostora.
Po sladoledu do roba modelčkov potresemo plast piškotnih drobtin in jih zgladimo ter pritisnemo s hrbtno stranjo žlice.
Modelčke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ledenke zamrznemo
(približno 3 ure bo trajalo, da se strdijo). Preden jih postrežemo, jih zvrnemo iz
modelčkov, okrasimo z nekaj koščki kandiranega ingverja in po želji pokapamo s
še malo sirupa iz kozarca z vloženim ingverjem.
Ingver v sirupu
Za pripravo te fine sladice vam bo prišel prav tudi vsestranski recept za vloženi ingver v sirupu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmelada iz klementin in pomarančnega likerja
Pečena svinjska ribica s cmoki iz fig in jabolk
Pečena svinjina po kitajsko (char siu)
Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.