Kaj boste skuhali danes?
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Postopek
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo 10 minut, da se zmehča. Osem modelčkov s prostornino 1,5 dl, primernih za zamrzovanje, tanko premažemo z oljem, obložimo z nekaj kosi prozorne kuhinjske folije in jo zgladimo, da na ledenkah ne bo gub, ko jih bomo zvrnili ven.
Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet na hitro zmeljemo.
Sladoled damo v veliko skledo ter vmešamo drobno nariban vloženi ingver in 2 žlici sirupa. Mešanico razdelimo v modelčke, tako da na vrhu ostane 0,5 cm prostora.
Po sladoledu do roba modelčkov potresemo plast piškotnih drobtin in jih zgladimo ter pritisnemo s hrbtno stranjo žlice.
Modelčke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ledenke zamrznemo
(približno 3 ure bo trajalo, da se strdijo). Preden jih postrežemo, jih zvrnemo iz
modelčkov, okrasimo z nekaj koščki kandiranega ingverja in po želji pokapamo s
še malo sirupa iz kozarca z vloženim ingverjem.
Ingver v sirupu
Za pripravo te fine sladice vam bo prišel prav tudi vsestranski recept za vloženi ingver v sirupu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Babka z borovnicami in kremnim sirom
Babka je prečudovita in slastna pletenica, ki izvira iz poljske kulinarične tradicije
Aromatična limonova pita
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo