Kaj boste skuhali danes?
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Postopek
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo 10 minut, da se zmehča. Osem modelčkov s prostornino 1,5 dl, primernih za zamrzovanje, tanko premažemo z oljem, obložimo z nekaj kosi prozorne kuhinjske folije in jo zgladimo, da na ledenkah ne bo gub, ko jih bomo zvrnili ven.
Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet na hitro zmeljemo.
Sladoled damo v veliko skledo ter vmešamo drobno nariban vloženi ingver in 2 žlici sirupa. Mešanico razdelimo v modelčke, tako da na vrhu ostane 0,5 cm prostora.
Po sladoledu do roba modelčkov potresemo plast piškotnih drobtin in jih zgladimo ter pritisnemo s hrbtno stranjo žlice.
Modelčke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ledenke zamrznemo
(približno 3 ure bo trajalo, da se strdijo). Preden jih postrežemo, jih zvrnemo iz
modelčkov, okrasimo z nekaj koščki kandiranega ingverja in po želji pokapamo s
še malo sirupa iz kozarca z vloženim ingverjem.
Ingver v sirupu
Za pripravo te fine sladice vam bo prišel prav tudi vsestranski recept za vloženi ingver v sirupu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučni »šarkelj« z mehko bučno sredico
Ponvičnik »dutch baby« s pijanimi češnjami
Ta ponvičnik ni holandski, kot bi lahko sklepali po imenu, ampak ameriški. Poznajo ga že dolgo, zdaj pa doživlja pravi preporod.