Kaj boste skuhali danes?
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 podolgovate šalotke
- 4 piščančja bedra
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 2 velika stroka česna
- nekaj vejic limonskega timijana
- 450 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 zeleni čili
- sol
- poper
- 175 g instantne polente
- 85 g parmezana
- košček masla
- majhen šopek bazilike, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 podolgovate šalotke
- 4 piščančja bedra
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 2 velika stroka česna
- nekaj vejic limonskega timijana
- 450 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 zeleni čili
- sol
- poper
- 175 g instantne polente
- 85 g parmezana
- košček masla
- majhen šopek bazilike, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Šalotke tanko narežemo. V plitvi ognjevarni kozici s pokrovko na zmerni temperaturi segrejemo 1 žlico olja, nanj stresemo šalotko in pražimo, da se zmehča. Kozico odstavimo z ognja in jo postavimo na stran. Česen olupimo in na tanko narežemo čili. Fižol odcedimo in splaknemo. Piščančja bedra solimo in popramo.
Kozico pristavimo na visoko temperaturo in na preostalem olju popečemo bedra, da so zlato zapečena po vsej površini. V kozico stresemo šalotko, prilijemo jušno osnovo in dodamo česen, timijan, paradižnik, fižol in čili. Zavremo, nato pa kozico pokrijemo in jo postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da je piščanec popolnoma skuhan. Potem posodo odkrijemo in jo pustimo v pečici še 10 minut, da sok nekoliko povre.
Medtem drobno nastrgamo parmezan. Polento vsujemo v 7 dl vrele vode in ves čas mešamo. Kuhamo 2 minuti (oziroma po navodilih na embalaži). Solimo, odstavimo z ognja ter vmešamo parmezan in maslo. Na vsak krožnik damo nekaj polente, nanjo položimo piščanca in vse skupaj potresemo z natrganimi listi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!