
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Dušena piščančja bedra s paradižnikom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 podolgovate šalotke
- 4 piščančja bedra
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 2 velika stroka česna
- nekaj vejic limonskega timijana
- 450 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 zeleni čili
- sol
- poper
- 175 g instantne polente
- 85 g parmezana
- košček masla
- majhen šopek bazilike, ko postrežemo

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 podolgovate šalotke
- 4 piščančja bedra
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 2 velika stroka česna
- nekaj vejic limonskega timijana
- 450 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 zeleni čili
- sol
- poper
- 175 g instantne polente
- 85 g parmezana
- košček masla
- majhen šopek bazilike, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Šalotke tanko narežemo. V plitvi ognjevarni kozici s pokrovko na zmerni temperaturi segrejemo 1 žlico olja, nanj stresemo šalotko in pražimo, da se zmehča. Kozico odstavimo z ognja in jo postavimo na stran. Česen olupimo in na tanko narežemo čili. Fižol odcedimo in splaknemo. Piščančja bedra solimo in popramo.
Kozico pristavimo na visoko temperaturo in na preostalem olju popečemo bedra, da so zlato zapečena po vsej površini. V kozico stresemo šalotko, prilijemo jušno osnovo in dodamo česen, timijan, paradižnik, fižol in čili. Zavremo, nato pa kozico pokrijemo in jo postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da je piščanec popolnoma skuhan. Potem posodo odkrijemo in jo pustimo v pečici še 10 minut, da sok nekoliko povre.
Medtem drobno nastrgamo parmezan. Polento vsujemo v 7 dl vrele vode in ves čas mešamo. Kuhamo 2 minuti (oziroma po navodilih na embalaži). Solimo, odstavimo z ognja ter vmešamo parmezan in maslo. Na vsak krožnik damo nekaj polente, nanjo položimo piščanca in vse skupaj potresemo z natrganimi listi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Kunec v omaki s suhimi slivami
Čokoladni kolač s pisanim posipom
Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …