Kaj boste skuhali danes?
Indijski sladoled kulfi
Indijski sladoled kulfi
Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana
Postopek
V kondenzirano mleko vmešamo sladkor, semena kardamoma, mlete pistacije, mandlje in žafran in ob mešanju kuhamo, da se sladkor stopi, masa pa razredči. Nato kuhamo še 5 do 7 minut, da se ponovno zgosti.
Maso preložimo v tradicionalne modle za kulfi ali v skodelice za sufleje. Pokrijemo jih in damo najmanj za 4 ure v zamrzovalnik, da popolnoma zamrznejo. Pred postrežbo modle potopimo za 10 sekund v vročo vodo. Z nožem ločimo maso od stranic modla in jo takoj zvrnemo na krožnik.