
Indijski sladoled kulfi
Indijski sladoled kulfi

Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana
Postopek
V kondenzirano mleko vmešamo sladkor, semena kardamoma, mlete pistacije, mandlje in žafran in ob mešanju kuhamo, da se sladkor stopi, masa pa razredči. Nato kuhamo še 5 do 7 minut, da se ponovno zgosti.
Maso preložimo v tradicionalne modle za kulfi ali v skodelice za sufleje. Pokrijemo jih in damo najmanj za 4 ure v zamrzovalnik, da popolnoma zamrznejo. Pred postrežbo modle potopimo za 10 sekund v vročo vodo. Z nožem ločimo maso od stranic modla in jo takoj zvrnemo na krožnik.