© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Indijski sladoled kulfi

Indijski sladoled kulfi

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
indijski-sladoled-kulfi_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 skodelici kondenziranega mleka
  • ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
  • ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
  • ¼ skodelice mletih pistacij
  • 10–12 mandljev
  • 2 ščepca žafrana
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 skodelici kondenziranega mleka
  • ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
  • ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
  • ¼ skodelice mletih pistacij
  • 10–12 mandljev
  • 2 ščepca žafrana

Postopek

1

V kondenzirano mleko vmešamo sladkor, semena kardamoma, mlete pistacije, mandlje in žafran in ob mešanju kuhamo, da se sladkor stopi, masa pa razredči. Nato kuhamo še 5 do 7 minut, da se ponovno zgosti.

2

Maso preložimo v tradicionalne modle za kulfi ali v skodelice za sufleje. Pokrijemo jih in damo najmanj za 4 ure v zamrzovalnik, da popolnoma zamrznejo. Pred postrežbo modle potopimo za 10 sekund v vročo vodo. Z nožem ločimo maso od stranic modla in jo takoj zvrnemo na krožnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.