
Indijski sladoled kulfi
Indijski sladoled kulfi

Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana
Postopek
V kondenzirano mleko vmešamo sladkor, semena kardamoma, mlete pistacije, mandlje in žafran in ob mešanju kuhamo, da se sladkor stopi, masa pa razredči. Nato kuhamo še 5 do 7 minut, da se ponovno zgosti.
Maso preložimo v tradicionalne modle za kulfi ali v skodelice za sufleje. Pokrijemo jih in damo najmanj za 4 ure v zamrzovalnik, da popolnoma zamrznejo. Pred postrežbo modle potopimo za 10 sekund v vročo vodo. Z nožem ločimo maso od stranic modla in jo takoj zvrnemo na krožnik.