
Hrustljav krompirček z žajbljem
Hrustljav krompirček z žajbljem

Sestavine
- 1,5 kg majhnega krompirja
- pest žajbljevih lističev
- 5 žlic olja
- sol

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 1,5 kg majhnega krompirja
- pest žajbljevih lističev
- 5 žlic olja
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem v vsak krompir naredimo globoke vzdolžne in prečne zareze, da dobimo karo vzorec. Krompir solimo in v vsakega vstavimo žajbljev list. Damo ga v pekač, prelijemo z oljem, premešamo in pečemo 45 minut, nato temperaturo povečamo na 220 °C in pečemo še pol ure.