Kaj boste skuhali danes?
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog
Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja
Postopek
Čebulo zelo drobno sesekljamo in jo damo v skledico s kisom ter pustimo 15 minut. Dodamo strt česen in zelo drobno sesekljan čili (če ga imamo), sesekljan koriander, malo soli in popra.
Avokada olupimo, jima odstranimo koščico in ju narežemo. Dodamo v skledico in pretlačimo z vilicami. Dodamo limetin sok in po okusu še malo soli, nato vmešamo 2 do 3 žlice olja, da dobimo konsistenco salse.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere