
Kaj boste skuhali danes?
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja
Postopek
Čebulo zelo drobno sesekljamo in jo damo v skledico s kisom ter pustimo 15 minut. Dodamo strt česen in zelo drobno sesekljan čili (če ga imamo), sesekljan koriander, malo soli in popra.
Avokada olupimo, jima odstranimo koščico in ju narežemo. Dodamo v skledico in pretlačimo z vilicami. Dodamo limetin sok in po okusu še malo soli, nato vmešamo 2 do 3 žlice olja, da dobimo konsistenco salse.