© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dakos (predjed s Krete)

Dakos (predjed s Krete)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dakos-predjed s krete

Sestavine

  • velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja
  • 1 paradižnik
  • 1 rezina sira feta
  • 1 žlička origana ali timijana
  • zelene ali črne olive
  • kapre po želji
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja
  • 1 paradižnik
  • 1 rezina sira feta
  • 1 žlička origana ali timijana
  • zelene ali črne olive
  • kapre po želji
  • sol
  • poper

Postopek

1

Prepečenec z obeh strani navlažimo z malo vode in eno stran premažemo z žlico oljčnega olja. Paradižnik narežemo na krhlje ali kocke, ki jih razporedimo po prepečencu, in pokapljamo s preostalim oljem. Po paradižniku nadrobimo feto in začinimo s soljo, poprom in origanom ali timijanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.