© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dakos (predjed s Krete)

Dakos (predjed s Krete)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dakos-predjed s krete

Sestavine

  • velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja
  • 1 paradižnik
  • 1 rezina sira feta
  • 1 žlička origana ali timijana
  • zelene ali črne olive
  • kapre po želji
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja
  • 1 paradižnik
  • 1 rezina sira feta
  • 1 žlička origana ali timijana
  • zelene ali črne olive
  • kapre po želji
  • sol
  • poper

Postopek

1

Prepečenec z obeh strani navlažimo z malo vode in eno stran premažemo z žlico oljčnega olja. Paradižnik narežemo na krhlje ali kocke, ki jih razporedimo po prepečencu, in pokapljamo s preostalim oljem. Po paradižniku nadrobimo feto in začinimo s soljo, poprom in origanom ali timijanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.