© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grozdni cmoki iz pirine in polnovredne pšenične moke

Grozdni cmoki iz pirine in polnovredne pšenične moke

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 20 cmokov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
grozdni cmoki iz pirine in polnovredne psenicne moke

Sestavine

testo

  • 150 g polnovredne pšenične moke
  • 150 g pirine moke
  • 60 g masla
  • 375 g skute
  • 3 jajca

nadev

  • 200 g belega grozdja
  • 200 g črnega grozdja
  • 60 g mletih lešnikov
  • pribl. 150 g sladkorja (odvisno od sladkosti grozdja)
  • moka za delovno površino
  • 40 g masla, 1 žlica medu in 60 g mletih lešnikov za povaljanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 150 g polnovredne pšenične moke
  • 150 g pirine moke
  • 60 g masla
  • 375 g skute
  • 3 jajca

nadev

  • 200 g belega grozdja
  • 200 g črnega grozdja
  • 60 g mletih lešnikov
  • pribl. 150 g sladkorja (odvisno od sladkosti grozdja)
  • moka za delovno površino
  • 40 g masla, 1 žlica medu in 60 g mletih lešnikov za povaljanje

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. Obe vrsti moke zmešamo ter dodamo zmehčano maslo, skuto in jajca. Sestavine zgnetemo v voljno testo, ki naj počiva približno pol ure.

2

Grozdne jagode operemo in razpolovimo. Odstranimo jim peške in narežemo na četrtine, nato jih pomešamo z mletimi lešniki in sladkorjem.

3

Iz testa na pomokani delovni površini oblikujemo valj. Razrežemo ga na 20 koščkov, ki jih z dlanmi sploščimo. Na vsak kos testa damo po žličko grozdnega nadeva in oblikujemo cmoke.

4

Cmoke na blagem ognju počasi kuhljamo v veliki količini rahlo osoljene vrele vode, dokler ne priplavajo na površino, to je približno 15 do 20 minut.

5

V ponvi segrejemo maslo in med. Cmoke s penovko poberemo iz vode. Dobro jih odcedimo in povaljamo najprej v medenem maslu, nato pa v naribanih lešnikih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.