Kaj boste skuhali danes?
Grozdni cmoki iz pirine in polnovredne pšenične moke
Grozdni cmoki iz pirine in polnovredne pšenične moke
Sestavine
testo
- 150 g polnovredne pšenične moke
- 150 g pirine moke
- 60 g masla
- 375 g skute
- 3 jajca
nadev
- 200 g belega grozdja
- 200 g črnega grozdja
- 60 g mletih lešnikov
- pribl. 150 g sladkorja (odvisno od sladkosti grozdja)
- moka za delovno površino
- 40 g masla, 1 žlica medu in 60 g mletih lešnikov za povaljanje
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
testo
- 150 g polnovredne pšenične moke
- 150 g pirine moke
- 60 g masla
- 375 g skute
- 3 jajca
nadev
- 200 g belega grozdja
- 200 g črnega grozdja
- 60 g mletih lešnikov
- pribl. 150 g sladkorja (odvisno od sladkosti grozdja)
- moka za delovno površino
- 40 g masla, 1 žlica medu in 60 g mletih lešnikov za povaljanje
Postopek
Najprej pripravimo testo. Obe vrsti moke zmešamo ter dodamo zmehčano maslo, skuto in jajca. Sestavine zgnetemo v voljno testo, ki naj počiva približno pol ure.
Grozdne jagode operemo in razpolovimo. Odstranimo jim peške in narežemo na četrtine, nato jih pomešamo z mletimi lešniki in sladkorjem.
Iz testa na pomokani delovni površini oblikujemo valj. Razrežemo ga na 20 koščkov, ki jih z dlanmi sploščimo. Na vsak kos testa damo po žličko grozdnega nadeva in oblikujemo cmoke.
Cmoke na blagem ognju počasi kuhljamo v veliki količini rahlo osoljene vrele vode, dokler ne priplavajo na površino, to je približno 15 do 20 minut.
V ponvi segrejemo maslo in med. Cmoke s penovko poberemo iz vode. Dobro jih odcedimo in povaljamo najprej v medenem maslu, nato pa v naribanih lešnikih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Enolončnica z blitvo, sladkim krompirjem in arašidi
Malce posebna enolončnica za trenutke, ko nam manjka nekaj toplega
Bučna juha s črno kumino
Slivovi cmoki
Slivovi cmoki ali slivovi knedli? Krompirjevo testo, sladke slive in maslene drobtine so gotovo ena najboljših poletnih sladic.