
Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni
Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 2 žlički mešanice začimb za zavitke
- 125 g grobo nasekljanih orehov
- 1 velik olupljen in nariban korenček
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 60 g tekočega medu
- 100 g zlatih rozin

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 2 žlički mešanice začimb za zavitke
- 125 g grobo nasekljanih orehov
- 1 velik olupljen in nariban korenček
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 60 g tekočega medu
- 100 g zlatih rozin
Postopek
V velikem plitvem pekaču zmešamo kosmiče, začimbe, orehe in korenček (prej iz naribanega korenčka iztisnemo odvečno tekočino). Primešamo maslo ali kokosovo olje in med, nato pečemo 35 do 40 minut, da se granola zlato rjavo obarva; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo rozine in shranimo. Ponudimo jo z grškim jogurtom in sadjem, na primer jagodičjem in narezanim jabolkom, ali pa z njo posujemo korenčkov kolač.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.