
Kaj boste skuhali danes?
Gorčica z divjimi zelišči
Gorčica z divjimi zelišči

Sestavine
- 50 g rumenih gorčičnih semen
- 1 žlica cvetličnega medu
- ½ žlice zeliščne soli
- 3 žlice jabolčnega kisa
- ¼ čajne žličke kurkume
- 5–10 žlic vode
- 4 žlice hladno stisnjenega oljčnega olja
- 2 žlici drobno sesekljanih divjih zelišč (drobnjak, bršljanasta grenkuljica, regrat, navadna regačica, navadna zvezdica ipd.)

Recept za najboljši jabolčni zavitek, kot ga je delala babica
Babičin jabolčni štrudelj ostaja ena tistih sladic, ki jih povezujemo z otroštvom, toplino in domačnostjo. Vsaka družina ima svoj recept in prav ta raznolikost je tisto, kar zavitke dela tako posebne.

5 pravil, ki bi jih moral poznati vsak nabiralec gob
Jeseni je narava radodarna s plodovi, ki razvajajo naše brbončice. Prav gobe so tiste, ki najbolj navdušujejo, a so lahko tudi najbolj usodne.

Internet je nor na ta preprost recept za testenine
Svetovno znana manekenka Gigi Hadid je na svojem Instagram profilu delila svoj recept za Penne alla vodka, ki je pa je s svetlobno hitrostjo prevzel internet. Za vas smo posikali recept tudi mi.
Sestavine
- 50 g rumenih gorčičnih semen
- 1 žlica cvetličnega medu
- ½ žlice zeliščne soli
- 3 žlice jabolčnega kisa
- ¼ čajne žličke kurkume
- 5–10 žlic vode
- 4 žlice hladno stisnjenega oljčnega olja
- 2 žlici drobno sesekljanih divjih zelišč (drobnjak, bršljanasta grenkuljica, regrat, navadna regačica, navadna zvezdica ipd.)
Postopek
Gorčična semena drobno zmeljemo in zmešamo z medom, zeliščno soljo, jabolčnim kisom, kurkumo in oljčnim oljem. Med mešanjem dodajamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote.
Divja zelišča splaknemo, osušimo, fino nasekljamo in dodamo gorčični zmesi. Z zmesjo napolnimo kozarček in pustimo počivati v hladilniku vsaj 14 dni, da se okusi povežejo. V hladilniku bo gorčica zdržala približno 1 leto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dunajski zrezki
Zapečene testenine arrabiatta s tunino
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog