
Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče
Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

Sestavine
- 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400 g lisičk
- 200 g šampinjonov
- 100 g jurčkov
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 žlice drobno narezanega peteršilja
- sol
- poper
- 1,5 dl sladke smetane
- maslo za model

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400 g lisičk
- 200 g šampinjonov
- 100 g jurčkov
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 žlice drobno narezanega peteršilja
- sol
- poper
- 1,5 dl sladke smetane
- maslo za model
Postopek
Testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente; odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne kocke. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Mocarelo narežemo na tanke rezine, parmezan pa drobno naribamo.
Ognjevaren model namažemo z maslom in ga v plasteh polnimo s testeninami, čebulo, česnom, gobami, obema vrstama sira ter zelišči, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vsako plast začinimo s soljo in poprom ter prelijemo s smetano. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 40 minut.