Kaj boste skuhali danes?
Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče
Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče
Sestavine
- 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400 g lisičk
- 200 g šampinjonov
- 100 g jurčkov
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 žlice drobno narezanega peteršilja
- sol
- poper
- 1,5 dl sladke smetane
- maslo za model
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400 g lisičk
- 200 g šampinjonov
- 100 g jurčkov
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 žlice drobno narezanega peteršilja
- sol
- poper
- 1,5 dl sladke smetane
- maslo za model
Postopek
Testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente; odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne kocke. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Mocarelo narežemo na tanke rezine, parmezan pa drobno naribamo.
Ognjevaren model namažemo z maslom in ga v plasteh polnimo s testeninami, čebulo, česnom, gobami, obema vrstama sira ter zelišči, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vsako plast začinimo s soljo in poprom ter prelijemo s smetano. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 40 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Opečen bananin kruh z vaniljevo skuto in malinami
Porabite zrele banane za božanski bananin kruh.