© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobov narastek s testeninami

Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

Gobov narastek s testeninami

Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400 g lisičk
  • 200 g šampinjonov
  • 100 g jurčkov
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 3 žlice drobno narezanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1,5 dl sladke smetane
  • maslo za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400 g lisičk
  • 200 g šampinjonov
  • 100 g jurčkov
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 3 žlice drobno narezanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1,5 dl sladke smetane
  • maslo za model

Postopek

1

Testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente; odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne kocke. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Mocarelo narežemo na tanke rezine, parmezan pa drobno naribamo.

2

Ognjevaren model namažemo z maslom in ga v plasteh polnimo s testeninami, čebulo, česnom, gobami, obema vrstama sira ter zelišči, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vsako plast začinimo s soljo in poprom ter prelijemo s smetano. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 40 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.