© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gobov narastek s testeninami

Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

Gobov narastek s testeninami

Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400 g lisičk
  • 200 g šampinjonov
  • 100 g jurčkov
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 3 žlice drobno narezanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1,5 dl sladke smetane
  • maslo za model

Sestavine

  • 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400 g lisičk
  • 200 g šampinjonov
  • 100 g jurčkov
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 3 žlice drobno narezanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1,5 dl sladke smetane
  • maslo za model

Postopek

1

Testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente; odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne kocke. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Mocarelo narežemo na tanke rezine, parmezan pa drobno naribamo.

2

Ognjevaren model namažemo z maslom in ga v plasteh polnimo s testeninami, čebulo, česnom, gobami, obema vrstama sira ter zelišči, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vsako plast začinimo s soljo in poprom ter prelijemo s smetano. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 40 minut.

Priljubljeni recepti

Dišeča juha s piščancem in lečo

Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.