
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje
Postopek
Jajčevec in bučki narežemo na kolobarje. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Šampinjone razpolovimo. Zelenjavo solimo. Špinačo operemo in blanširamo.
Segrejemo ploščo za žar, jo rahlo namastimo z oljčnim oljem in vso zelenjavo, razen špinače, spečemo. Na krožnik zložimo pečeno zelenjavo in blanširano špinačo. Zelenjavo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Nasvet
Oljčna olja srednjih intenzivnosti, harmonična in z uravnovešeno pikantnostjo ter grenkobo, pridelana iz sorte maurino, frantoio ali zgodnje obranega leccina, bodo z vonjem zelenega paradižnika, artičoke in z zeliščnimi aromami močno obogatila zelenjavni krožnik.