
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje
Postopek
Jajčevec in bučki narežemo na kolobarje. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Šampinjone razpolovimo. Zelenjavo solimo. Špinačo operemo in blanširamo.
Segrejemo ploščo za žar, jo rahlo namastimo z oljčnim oljem in vso zelenjavo, razen špinače, spečemo. Na krožnik zložimo pečeno zelenjavo in blanširano špinačo. Zelenjavo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Nasvet
Oljčna olja srednjih intenzivnosti, harmonična in z uravnovešeno pikantnostjo ter grenkobo, pridelana iz sorte maurino, frantoio ali zgodnje obranega leccina, bodo z vonjem zelenega paradižnika, artičoke in z zeliščnimi aromami močno obogatila zelenjavni krožnik.