© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Fuži

Fuži

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fuzi A

Sestavine

  • 400 g gladke moke (najbolje tip 400)
  • 2 jajci
  • 1 žlica olja
  • sol
  • približno 1 dl vode

Sestavine

  • 400 g gladke moke (najbolje tip 400)
  • 2 jajci
  • 1 žlica olja
  • sol
  • približno 1 dl vode

Postopek

1

Moko stresemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Vanjo dodamo jajci, žlico olja in malo soli. Zaradi olja bo testo mehkejše in ga bomo lažje razvaljali.

2

Z vilicami razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko z roba ter jo zamesimo z jajci. Postopoma dodajamo vodo, tako da vmesimo vso moko. Če se testo lepi in trga, je premehko (dodamo še malo moke), če pa se drobi, je pretrdo (dodamo še malo vode).

3

Testo nato gnetemo približno 10 do 15 minut oziroma tako dolgo, da postane prožno in svetlikajoče in ga lahko oblikujemo v hlebček, ki naj pokrit počiva 20 do 30 minut. Hlebček prerežemo na pol in vsako polovico tanko razvaljamo. Izrežemo rombe velikosti približno 4 x 4 cm. Iz njih oblikujemo fuže, tako da testeni romb ovijemo okoli palčke ali ročaja manjše kuhalnice ter nasprotna dva vogala pritisnemo skupaj, da se zlepita.

Fuzi 1
4

Fuže skuhamo al dente v veliki količini osoljene vrele vode. Kuhamo jih le nekaj minut, odvisno od debeline testa (3 do 5 minut). Skuhane odcedimo, preložimo v skledo, prelijemo z zajemalko žgvaceta (brez mesa) in premešamo. Preostali žgvacet postrežemo posebej, tako da si ga vsak naloži, ko so fuži že na krožniku.

Priljubljeni recepti

Goveja krača izpod peke

Goveja krača, pripravljena v saču, se bo v ustih kar topila. Preverjeno!

6 h
Srednje zahtevno

Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika

Način kako pripraviti hrustljave sardele.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.