Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 600 g fazanjega mesa (od beder)
- 200 g manga, olupljenega in narezanega na kockice
- 5 žlic portskega vina
- 2 žlici konjaka
- 5 žlic desertnega vina (madeira)
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlička soli
- 10 brinovih jagod
- 5 zrn pimenta
- 1 limona
- 1 vejica timijana
- 300 g neprekajene slanine
- poper
- lovorovi listi in poprova zrna za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 600 g fazanjega mesa (od beder)
- 200 g manga, olupljenega in narezanega na kockice
- 5 žlic portskega vina
- 2 žlici konjaka
- 5 žlic desertnega vina (madeira)
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlička soli
- 10 brinovih jagod
- 5 zrn pimenta
- 1 limona
- 1 vejica timijana
- 300 g neprekajene slanine
- poper
- lovorovi listi in poprova zrna za okras
Postopek
Meso narežemo na centimeter velike kocke. V skledi zmešamo sladkor in sol z alkoholnimi napitki. V možnarju zdrobimo brinove jagode in pimentova zrna. Limonovo lupinico naribamo in osmukamo lističe timijana. Vse te sestavine dodamo k mesu. Dodamo še na kocke narezano slanino, zmešamo, damo za pol ure na hladno, potem pa mesno maso fino zmeljemo z mesoreznico. Primešamo kockice manga ter maso začinimo s soljo in poprom.
Kozarce splaknemo z vročo vodo, jih osušimo in napolnimo s fazanjo pašteto. Površino dobro potlačimo, da iztisnemo ves zrak. Okrasimo z zelišči in kozarce zapremo. Poširamo v vodni kopeli pri 100 °C približno uro in pol.
Ohlajeno pašteto pustimo počivati 2 do 3 dni; pred uporabo jo v kozarcu dobro zmešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti