© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fazanja pašteta

Fazanja pašteta

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 1 kg paštete
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fasanenpastete

Sestavine

  • 600 g fazanjega mesa (od beder)
  • 200 g manga, olupljenega in narezanega na kockice
  • 5 žlic portskega vina
  • 2 žlici konjaka
  • 5 žlic desertnega vina (madeira)
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 10 brinovih jagod
  • 5 zrn pimenta
  • 1 limona
  • 1 vejica timijana
  • 300 g neprekajene slanine
  • poper
  • lovorovi listi in poprova zrna za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g fazanjega mesa (od beder)
  • 200 g manga, olupljenega in narezanega na kockice
  • 5 žlic portskega vina
  • 2 žlici konjaka
  • 5 žlic desertnega vina (madeira)
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 10 brinovih jagod
  • 5 zrn pimenta
  • 1 limona
  • 1 vejica timijana
  • 300 g neprekajene slanine
  • poper
  • lovorovi listi in poprova zrna za okras

Postopek

1

Meso narežemo na centimeter velike kocke. V skledi zmešamo sladkor in sol z alkoholnimi napitki. V možnarju zdrobimo brinove jagode in pimentova zrna. Limonovo lupinico naribamo in osmukamo lističe timijana. Vse te sestavine dodamo k mesu. Dodamo še na kocke narezano slanino, zmešamo, damo za pol ure na hladno, potem pa mesno maso fino zmeljemo z mesoreznico. Primešamo kockice manga ter maso začinimo s soljo in poprom.

2

Kozarce splaknemo z vročo vodo, jih osušimo in napolnimo s fazanjo pašteto. Površino dobro potlačimo, da iztisnemo ves zrak. Okrasimo z zelišči in kozarce zapremo. Poširamo v vodni kopeli pri 100 °C približno uro in pol.

3

Ohlajeno pašteto pustimo počivati 2 do 3 dni; pred uporabo jo v kozarcu dobro zmešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.